Ентоні Джошуа та Олександр Усик / фото twitter.com/MatchroomBoxing

У ніч з 20 на 21 серпня відбувся бій-реванш між володарем поясів WBO, WBA, IBF і IBO в суперважкій вазі Олександром Усиком і британцем Ентоні Джошуа.

Поєдинок проходив у Джидді (Саудівська Аравія) і завершився перемогою українця Усика роздільним рішенням суддів - 113-115, 115-113, 116-112.

Британський боксер Ентоні Джошуа прокоментував поразку Олександру Усику.

Відео дня

"Якби ви знали мою історію, ви б зрозуміли пристрасть. Я не боксер-любитель п'ятирічного віку, який був елітним проспектом з юності. Мене посадили у в'язницю, мене відпустили під заставу і потім я почав тренуватися. Я хотів мати можливість битися.

Мені шкода, що довелося б забрати пояси в Усика. Але це пов'язано з пристрастю, яку я вклав у це. Цей юнак побив мене зараз. Можливо, я міг би виступити краще, але це свідчить про рівень важкої роботи, яку я доклав, тому, будь ласка, поаплодуйте нашому чемпіону світу в суперважкій вазі.

Я не 12-раундовий боєць. Подивіться на мене, я нова порода суперважкоатлетів. Я суперважкоатлет, це важка робота. Усик - феноменальний талант, тричі "ура" на його честь", - сказав Джошуа.

Додамо, що Олександру Усику не тільки вдалося зберегти свої пояси чемпіона світу за версіями WBO, WBA, IBF і IBO в суперважкій вазі, але і завоювати титул чемпіона за версією журналу "The Ring", який став вакантним після того, як Тайсон Ф'юрі оголосив про завершення кар'єри.

Нагадаємо, минулої осені Усик переміг Джошуа одноголосним рішенням суддів. Цей бій був визнаний головною подією боксу в 2021 році за версією видання The Ring. 

Усик - Джошуа: після бою

  • І Олександр Усик, і Ентоні Джошуа є олімпійськими чемпіонами Лондона. Українець виграв золото у важкій вазі, а британець - у суперважкій.
  • 35-річний Усик на професійному рингу провів 20 боїв і у всіх здобув перемоги (13 - нокаутом). Усик ставав абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі, після чого захистив пояси в поєдинку з Тоні Беллью і перейшов в супертяжі.
  • 32-річний Джошуа в профі провів 27 боїв. У нього 24 перемоги (22 - нокаутом) і 3 поразки.