Олександр Усик проти Ентоні Джошуа / фото twitter.com/MatchroomBoxing

У ніч з 20 на 21 серпня відбувся бій-реванш між володарем поясів WBO, WBA, IBF і IBO в суперважкій вазі Олександром Усиком і британцем Ентоні Джошуа.

Поєдинок приймав багатофункціональний спортивний комплекс "Король Абдалла Спортс Сіті" в Джидді, Саудівська Аравія.

Бій тривав усі 12 раундів і завершився перемогою Олександра Усика роздільним рішенням суддів - 113-115, 115-113, 116-112.

Відео дня

Таким чином українському боксеру вдалося зберегти свої пояси чемпіона світу за версіями WBO, WBA, IBF і IBO в суперважкій вазі. Крім того, Усик завоюва титул чемпіона за версією журналу "The Ring", який став вакантним після того, як Тайсон Ф'юрі оголосив про завершення кар'єри.

Найкращі моменти бою: 

Усик - Джошуа: статистика ударів

За цей поєдинок Олександр Усик зміг завдати 712 ударів, з яких 170 були точними.

Удари Джошуа були точнішими, проте британець завдав набагато менше ударів - 492/124.

Усик переміг Джошуа в реванші і захистив свої титули чемпіона світу в суперважкій вазі (відео)

Нагадаємо, минулої осені Усик переміг Джошуа одноголосним рішенням суддів. Цей бій був визнаний головною подією боксу в 2021 році за версією видання The Ring. 

Усик - Джошуа: після бою

  • І Олександр Усик, і Ентоні Джошуа є олімпійськими чемпіонами Лондона. Українець виграв золото у важкій вазі, а британець - у суперважкій.
  • 35-річний Усик на професійному рингу провів 20 боїв і у всіх здобув перемоги (13 - нокаутом). Усик ставав абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі, після чого захистив пояси в поєдинку з Тоні Беллью і перейшов в супертяжі.
  • 32-річний Джошуа в профі провів 27 боїв. У нього 24 перемоги (22 - нокаутом) і 3 поразки. 

Вас також можуть зацікавити новини: