Україна стала срібним призером Євро-2024 у командних змаганнях / фото НОК України

Українська збірна з сучасного п'ятиборства завоювала три медалі на Євро-2024. Чемпіоном Європи серед чоловіків став Олександр Товкай, повідомляє Національний олімпійський комітент України. 

Як відомо, чемпіонат проходив в угорському Будапешті напередодні Олімпійських ігор-2024. Там розігрували медалі в особистому заліку серед чоловіків та жінок, естафетах. Крім того, на змаганнях визначили найкращих у командному заліку. 

Так, відомо , що в особистому старті серед чоловіків до фіналу вийшли три українці - Олександр Товкай, Юрій Ковальчук та Гордій Березняков. Перший здобув перемогу. У фіналі він виграв змагання з фехтування і втримав перевагу до самого фінішу, чим завоював "золото". Він став  першим в історії України чемпіоном Європи у сучасному пʼятиборстві серед чоловіків.

Відео дня

     

Також завдяки результатам українців  у фіналі, наша збірна стала срібним призером Євро-2024 у командних змаганнях. Українці поступились лише італійцям.  

Щодо жінок, то українкам не вдалося вийти у фіна л в особистих змаганнях, а в естафеті вони стали  восьмими. А в кома ндному заліку Україна серед жінок фінішувала шостою.       

Інші новини спорту - щ о цікаво прочитати  

Як раніше писав УНІАН, українські футбольні клуби різко втратили позиції в рейтингу УЄФА. Першу сходинку третій сезон поспіль посідає "Манчестер Сіті".

Також УНІАН повідомляв, що Лунін зробив заяву щодо свого майбутнього у Реалі. Голкіпер натякнув, що може перейти в іншу команду, але деталей не розповів. Його контракт з клубом розрахований до літа 2025 року.

Вас також можуть зацікавитти новини:

Найменше в історії: скільки спортсменів представлять Україну на Олімпіаді-2024

Українка Магучіх встановила світовий рекорд у стрибках у висоту (відео)

Клопп відмовився очолити збірну США з футболу