Ломаченко пройшов випробування Ортісом, щоб вклинитися у гонку за звання абсолютного чемпіона / фото Top Rank

У ніч з 29 на 30 жовтня в Нью-Йорку український екс-чемпіон Василь Ломаченко зустрівся у ринзі з американським боксером Джемейном Ортісом.

УНІАН провів онлайн-трансляцію поєдинку. 

Василь Ломаченко - Джемейн Ортіс

Онлайн-трансляція бою

Відео дня

Відео огляд

ВСІ ТРИ СУДДІ ВІДДАЛИ ПЕРЕМОГУ ЛОМАЧЕНКУ!!! ЦЕ ОДНОГОЛОСНЕ РІШЕННЯ!! 115–113, 116–112, 117–111!

12 раунд. Ще один раунд на користь Ломаченка. Можливо, він не домінував за своїми стандартами, але зробив достатньо, щоб судді побачили його перемогу. Чекаємо вердикт!

11 раунд. Ортіс перевищив очікування. Він втомлений, знесилений, але вже диво, що він дійшов до передостаннього раунду. В нього попереду хороша кар'єра.

10 раунд. Ортіс відбивається, але Ломаченко класно пробиває оборону американця. Василь декілька разів влучив у голову супернику.

9 раунд. Ортіс викидав більше ударів, але Ломаченко був точнішим.

8 раунд. Ми спостерігаємо близький бій. Ортіс виявився нелегкою прогулянкою для Ломаченка. Перед фінальними раундами помітно, що обоє бійців трішки втомилися.

7 раунд. Ще одна трихвилинка на користь українця. Влучні та ефектні комбінації показує Василь. Ортіс притискається до канатів, але достойно витримує спурт суперника.

6 раунд. "Лома" повертає ініціативу собі в руки та завдає потужних ударів. В Ортіса гематома під лівим оком.

5 раунд. Боксери збавили темп, але Ортіс був трошки точнішим. В кутку Ломаченка підказують, що треба зближати дистанцію.

4 раунд. Ортіс виглядає набагато краще, ніж прогнозували експерти! Те відчуття, коли андердог тисне на фаворита і доволі успішно. Ломаченко шукає можливість зайти у клінч.

фото скріншот відео

3 раунд. Рівний раунд, десь можливо кращим був Ломаченко, який в останні 20 секунд раунду активізувався.

2 раунд. Ортіс потужно пробив захист Ломаченка! У Василя гематома! Зухвало розпочав бій американський проспект.

1 раунд. Поки що бійці придивляються один до одного. Ортіс працює джебом. Ломаченко завдає бокових ударів.

Отож, настав головний бій вечора боксу на арені "Madison Square Garden".

Суперники провели зважування і американець виявився легшим, ніж Ломаченко: 60,8 кілограмів проти 61,1. Також боксери влаштували дуель поглядів, на яку Ортіс прийшов у темних окулярах.

фото Top Rank

Букмекери бачать беззаперечним фаворитом українця, але Ортіс заявив, що "хоч в нього і ніхто не вірить, проте він все одно збирається шокувати світ".

Ломаченко в свою чергу пообіцяв, що в неділю зранку в українців буде гарний настрій, натякаючи на свою перемогу. Він також напередодні бою висловився про війну в Україні.

фото Top Rank

Востаннє 34-річний Ломаченко виходив у ринг в грудні минулого року. Тоді Василь впевнено здолав африканця Річарда Коммі одноголосним рішенням суддів.

Український боксер вперше у році вийде в ринг: для нього в теорії цей бій може стати генеральною репетицією перед сутичкою за звання абсолютного чемпіона світу. Ломаченко після ймовірної перемоги над Ортісом спробує добитися права боксувати проти Девіна Хейні, який володіє всіма поясами у легкій вазі.

Ломаченко - Ортіс: де дивитися протистояння