Україна - Англія / фото УАФ

У суботу, 9 вересня, збірна України зіграла поєдинок проти національної команди Англії в рамках п'ятого туру кваліфікації Євро-2024 з футболу

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну номінально домашній матч "синьо-жовті" проводили у польському місті Вроцлав на стадіоні "Тарчинські Арена". 

Обслуговував цю зустріч болгарський рефері Георгій Кабаков. Допомагали йому Мартін Маргарит і Діян Валков. Четвертий суддя - Нікола Попов. 

Відео дня

Рахунок у грі відрили підопічні Сергія Реброва - на 25-хвилині після передачі Юхима Коноплі забив Олександр Зінченко. На 41-й хвилині Англія рахунок зрівняла - після геніальної передачі Гаррі Кейна гол забив Кайл Вокер. 

Після п'яти турів збірна Англії посідає перше місце у турнірній таблиці групи С кваліфікації Євро-2024. В активі підопічних Гарета Саутгейта 13 набраних очок. Україна з 7 балами йде на другій сходинці. 

Україна - Англія - 1:1

Голи: Зінченко, 25 - Вокер, 41

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко (Кривцов, 46), Забарний, Конопля, Степаненко, Зінченко (Буяльський, 75), Судаков (Сидорчук, 64), Мудрик (Назарина, 89), Циганков, Яремчук (Довбик, 64)

Англія: Пікфорд, Магуайр, Вокер, Гехі, Райс, Хендерсон, Чілвелл, Сака, (Галлагер, 86), Беллінгем (Рашфорд, 65), Меддісон (Фоден, 65), Кейн

Попередження: Степаненко, 21, Яремчук, 42 - Меддісон, 34, Магуайр, 85

Огляд матчу: 

Онлайн-трансляція матчу

Дає фінальний свисток арбітр цієї зустрічі. Матч завершено! Рахунок - 1:1.

90 - 4 хвилини компенсував арбітр у другому таймі. 

89 - Так, Мудрик не може продовжити гру. Буде заміна. Замість Михайла на поле виходить Єгор Назарина. 

88 - Мудрик вибігав у потенційно небезпечну контратаку, але впав у боротьбі з Кайлом Уокером і, схоже, отримав травму. 

86 - Заміна у складі збірної Англії. Замість Букайо Сака на поле вийшов Конор Галлагер. 

85 - Магуайр зіграв небезпечно проти Бущана і отримав жовту картку від арбітра. 

85 - Потужно пробив Рашфорд зі штрафного, але Бущан відбив удар. 

83 - Конопля сфолив проти Рашфорда на фланзі. Небезпечний штрафний для збірної Англії. 

75 - Заміна у складі збірної України. Замість Олександра Зінченка на поле вийшов Віталій Буяльський. 

72 - Маугайр пробив голою по воротах збірної України після навісу з кутового, м'яч до рук впевнено забрав Бущан. 

71 - Мудрик лежить на газоні. Вінгеру збірної України потрібна допомога після підкату від півзахисника збірної Англії. 

70 - Кейн небезпечно прострілив у штрафний майданчик, але український захисник зіграв надійно та вибив м'яч на кутовий. 

65 - Також подвійна заміна у Англії. Замість Беллінгема та Меддісона на поле вийшли Фоден і Рашфорд.

64 - Подвійна заміна у складі збірної України. Замість Романа Яремчука та Георгія Судакова на поле вийшли Артем Довбик та Сергій Сидорчук.

63 - Кейн пробив з-за меж штрафного майданчика. М'яч пролетів мимо воріт. 

59 - Момент у Англії! Букайо Сака потужно пробив з лівої, м'яч після доторку Бущана влучив у поперечку!

56 - Михайло Мудрик небезпечно на швидкості вривався у штрафний майданчик збірної Англії, але пробити йому не вдалося. В останній момент м'яч відібрав Гарі Магуайр. 

фото УАФ

51 - Момент у збірної Англії. Магуайр пробив головою після навісу від Кайла Вокера, але м'яч пролетів вище воріт. 

46 - Сергій Ребров провів одну заміну у перерві. Замість Миколи Матвієнка на поле вийшов Сергій Кривцов. 

Другий тайм розпочався!

Перерва!

45 - Сака навісив з правого флангу на Харрі Кейна, нападник збірної Англії пробив головю, але у ворота не влучив. 

42 - Роман Яремчук небезпечно зіграв проти Хендерсона в центрі поля. Суддя показав жовту картку українському нападнику. 

41 - ГОЛ! Збірна Англії зрівнює рахунок у грі! Харрі Кейн віддав фантастичний пас на Кайла Вокера, який без проблем переграв Бущана. 

36 - Беллінгем ледь не вивів Меддісона віч-на-віч з Бущаном. На щастя англійський півзахисник не зміг обробити м'яч і цим скористався захисник збірної України. 

34 - Грубо сфолив Меддісон в атакі проти Іллі Забарного. Арбітр справедливо покарав півзахисника збірної Англії "гірчичником". За жовтими картками - 1:1. 

28 - Момент у збірної Англії. Меддісон віддав пас у центр штрафного майданчика на Сака, той відкинув м'яч під удар, Меддісон пробив метрів - 17-18, але значно вище воріт.

25 - ГОООООЛ!!! Збірна України відкриває рахунок у грі! Олександр Зінченко відправляє м'яч у сітку воріт Англії після прострілу від Юхима Коноплі! 1:0!

фото УАФ

23 - Конопля здорово зіграв на перехопленні і організував контратаку для "синьо-жовтих", але Зінченко віддав дуже неточну передачу на Яремчука, змарнувавши перспективну нагоду. 

21 - Тарас Степаненко пішов у небезпечний підкат проти Меддісона на половині поля збірної Англії і отримав жовту картку. Перше попередження у матчі. 

19 - Джуд Беллінгем навісив у штрафний майданчик збірної України, Микола Матвієнко намагався вибити м'яч, але помилився і зрізав його у напрямку власних воріт. Бущан зіграв надійно і забрав м'яч до рук. 

16 - Відчуття, що команди грають товариський поєдинок. Дуже повільний темп гри. 

13 - Момент створює збірна Англії. Сака опинився на ударній позиції і потужно пробив з лінії штрафного майданчика, але удар заблокував захисник. 

7 - Чілвелл виконав простріл у штрафний майданчик з лівого флангу, м'яч впевнено забрав Бущан. 

5 - Джуд Беллінгем на фланзі обіграв Коноплю, виконав навіс у штрафний майданчик, але захисники збірної України зіграли надійно і вибили м'яч.

3 - Футболісти збірної Англії забрали м'яч під контроль. Матч проходить у неспішному темпі. 

Матч розпочато!

Збірні Англії та України вже зустрічалися в рамках відбіркового циклу Євро-2024. У другому турі підопічні Гарета Саутгейта виграли з рахунком 2:0. Голами відзначилися Харрі Кейн і Букайо Сака. 

Для збірної України це четверта гра в рамках кваліфікації ЧЄ-2024. Раніше "синьо-жовті", крім поразки від Англії, виграли у Північної Македонії (3:2) і Мальти (1:0). 

Збірна Англії здобула чотири перемоги в чотирьох іграх: Італія (2:1), Україна (2:0), Мальта (4:0) і Північна Македонія (7:0). 

Україна - Англія: де дивитися матч 

Україна - Англія: прогноз на матч

За інформацією пресслужби УАФ, на трибунах "Тарчинські Арена" очікується 46 000 глядачів. Тобто - аншлаг. 

Склад збірної України на гру проти Англії.

фото УАФ

Збірна України зіграє проти Англії в жовтому комплекті форми. Підпопічні Гарета Саутгейта зіграють в червоній формі.

фото УАФ

Заявка збірної України на матч з Англією

Воротарі: Георгій Бущан, Анатолій Трубін, Андрій Лунін.

Захисники: Юхим Конопля, Богдан Михайліченко, Сергій Кривцов, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Денис Попов, Микола Матвієнко, Олександр Караваєв.

Півзахисники: Сергій Сидорчук, Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Георгій Судаков, Михайло Мудрик, Віталій Буяльський, Віктор Циганков, Олександр Зінченко, Єгор Назарина.

Нападники: Роман Яремчук, Артем Довбик, Владислав Ванат.

Турнірна таблиця групи С перед 5-м туром

фото УАФ

Огляд матчу 2-го туру кваліфікації Євро-2024 Англія - Україна:

iFrame

Слова тренерів перед матчем

Головний тренер збірної України Сергій Ребров:

Сергей Ребров / фото УАФ

"На жаль, є невеликі пошкодження у футболістів. Але ми викликали 26 гравців, їх достатньо. Подібні проблеми є і у збірної Англії. Я завжди говорив, що ми повинні поважати суперника, але акцентувати увагу на своїй грі. Незважаючи на всі пошкодження, ми повинні показувати нашу гру.

Я повинен готуватися до кожної гри. Зараз поєдинок з Англією, потім з Італією. Але я сконцентрований на цій грі, ми не рахуємо очки, які повинні заробити в двох матчах. Ми повинні зосередитися на грі, повинні зробити максимум для трьох очок, а далі подивимося, що буде.

На жаль, вже більше року ми граємо за межами України. Ми повинні змагатися в такій ситуації. Упевнений, що буде велика підтримка українців і поляків. Думаю, буде хороша атмосфера на стадіоні і футболісти її відчують.

Що стосується роботи, то я дуже щасливий, це велика відповідальність. Я радий, що приєднався до команди в такий складний час. Кожен гравець збірної постійно думає про Україну, ми про це постійно говоримо. Ми знаємо, чому ми тут на своєму місці - тому, що є хлопці і дівчата, які борються на передовій за нашу незалежність. Для мене, як тренера, це навіть легше, адже не потрібно мотивувати підопічних. Вони чітко знають, за що грають, розуміють свою мету, і ми йдемо до неї".

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт / фото REUTERS

"Ми розуміємо, що у Вроцлаві живуть тисячі українців, вимушених тікати від війни, і знаємо, наскільки емоційним може виявитися завтрашній поєдинок. Але ми приїхали грати у футбол і будемо намагатися досягти позитивного результату.

Українська збірна - дуже небезпечна і організована команда, блискуче діюча, перш за все, на контратаках. Нам потрібно зосередитися і намагатися нейтралізувати футболістів суперника в центральній зоні.

Ми усвідомлюємо, за яких обставин ми граємо. Ми добре знаємо багатьох футболістів збірної України, які виступають в АПЛ. Ми розуміємо, в якій ситуації знаходиться наш суперник. Ми підтримуємо українців, але завтра нам слід грати у футбол".