Лого УЄФА / uefa.com

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) почав розслідування дій турецьких уболівальників у матчі-відповіді другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів між "Фенербахче" і "Динамо".

Про це повідомила прес-служба організації.

"Відповідно до статті 31 (4) Дисциплінарного регламенту Інспектор УЄФА з етики та дисципліни проведе дисциплінарне розслідування передбачуваної неправомірної поведінки вболівальників "Фенербахче" під час матчу-відповіді кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти київського "Динамо", який було зіграно 27 липня 2022 року в Стамбулі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Під час гри частина вболівальників турецького клубу почала скандувати ім'я російського президента Володимира Путіна.

Поведінка фанатів "Фенербахче" викликала обурення головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу, який засудив дії турецьких уболівальників і бойкотував післяматчеву прес-конференцію. 

Раніше відомий турецький коментатор Ахмет Чакар повідомив, що по завершенню матчу "Фенербахче" - "Динамо" виконком УЄФА провів телеконференцію під кодом надзвичайної ситуації, в ході якої обговорювалося питання поведінки турецьких фанатів. 

"Вони поспілкувалися з делегатом і спостерігачем матчу. Скандування імені Путіна може спричинити великі неприємності. На думку європейських країн, "привітання Путіна" вважається найгіршим скандуванням всіх часів", - заявив Ахмет Чакар.

Про термінову конференцію виконкому УЄФА також повідомляло турецьке видання AksamSpor.

Джерело стверджує, що після матчу з "Фенербахче" київське "Динамо" направило скаргу в УЄФА на дії турецьких уболівальників і попросило зафіксувати цей інцидент.  

Тепер в УЄФА офіційно підтвердили початок розслідування цього інциденту. 

Турецькі ЗМІ відзначають, що "Фенербахче" може бути оштрафований через цей інцидент і розмір цього штрафу може бути більше очікуваного. 

Нагадаємо, київське "Динамо" здобуло перемогу над "Фенербахче" у Стамбулі і зіграє в наступному раунді кваліфікації Ліги чемпіонів проти австрійського "Штурму". 

Вас також можуть зацікавити новини: