Іга Швьонтек / фото instagram.com/iga.swiatek

Перша ракетка світу Іга Швьонтек організовує благодійний поєдинок на підтримку України, яка протягом вже 126 днів протистоїть російській агресії.

Благодійний захід відбудеться 23 липня в Кракові і буде називатися "Іга Швьонтек і друзі для України".

Спортсменка збере своїх друзів і зіграє з ними в теніс. Суперницею Швьонтек буде інша відома польська тенісистка Агнешка Радванська.

Відео дня

Також пройде парний матч за участю дівчат і місцевого тенісиста Мартіна Павелскі і колишньої першої ракетки України Сергія Стаховського.

Участь у події візьме також легендарний футболіст і тренер Андрій Шевченко. Судити матчі буде знаменита українська тенісистка Еліна Світоліна.

Всі зібрані гроші будуть відправлені фонду UNITED24 для допомоги українським дітям, постраждалим через повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну.

Додамо, що зараз Іга Швьонтек продовжує виступи на Wimbledon-2022. У першому колі полячка здолала Яну Фетт і здобула свою 36 перемогу поспіль. Цей показник став рекордним для XXI століття.

Нагадаємо, 27-річна Еліна Світоліна вагітна і чекає дитину від свого чоловіка, французького тенісиста Гаеля Монфіса.

Раніше УНІАН повідомляв, що Андрій Шевченко спільно з 1+1 media запускають проект "Спортивний фронт". Метою проекту є блокування російських команд і бойкот спортсменів-росіян, які висловилися за війну або не озвучили свою позицію.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже 126-й день. 

Вас також можуть зацікавити новини: