Андрій Шевченко / фото REUTERS

Легенда світового футболу і колишній головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко спільно з 1+1 media запускають проект "Спортивний фронт".

Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародної спортивної спільноти до війни в Україні. Мета кампанії - блокування російських збірних і команд, бойкот спортсменів-росіян, які висловилися за війну або не озвучили свою позицію, і всебічна підтримка українського спорту.

"Через війну в Україні всі стадіони замовкли. Тишу розірвали російські обстріли, вибухи російських ракет і російських фосфорних бомб. Тишу розірвали крики українських жінок і сльози українських дітей. Більшість російських спортсменів замовкли. Це мовчання і далі вбиває українців. 

Українські стадіони замовкли. Проте ми, спортсмени всього світу, не маємо мовчати. Закликаю кожного підтримати бойкот російських спортсменів, збірних та команд поки триває війна в Україні.

Підтримайте Україну на спортивному фронті. Мовчання вбиває", - сказав Шевченко. 

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже понад три місяці. 

Вас також можуть зацікавити новини: