Вікторія Ус / фото REUTERS

На Олімпіаді в Токіо завершився п'ятий день змагань. У цей день українська збірна завоювати медалі не змогла, через що випала за межі топ-50 медального заліку ігор.

Варто відзначити, що 28 липня лише троє українців теоретично могли поборотися за медалі.

Підсумки виступу українських спортсменів 28 липня

Теніс

Відео дня

Еліна Світоліна переписала історію України, обігравши італійку і пробившись до півфіналу тенісного турніру. Вона стала першою українкою, яка зіграє в півфіналі Олімпіади.

Сестрам Людмилі та Надії Кіченок продовжити боротьбу за медалі в парному розряді не вдалося. Вони вибули в 1/4 фіналу, програвши дуету з ОКР.

Еліна Світоліна / фото REUTERS

Веслування

Українка Вікторія Ус пробилася до півфіналу Олімпіади в гребному слаломі на каное. Вона кваліфікувалася до півфіналу з 13-м результатом (119,05 секунди) у другому заїзді. Півфінали та фінал пройдуть 29 липня.

В академічному веслуванні Ігор Хмара та Станіслав Ковальов стали четвертими в півфінальному запливі. Вони втратили шанси на медалі, а 29 липня у фіналі Б розіграють місця з 7-го по 12-е.

Дзюдо

Українець Кеджау Ньябалі успішно подолав 1/16 фіналу, але був дискваліфікований у поєдинку 1/8 фіналу проти представника Узбекистану. На думку Нейбали, його покарали несправедливо.

Кейджу Ньябалі / фото REUTERS

Стрільба з лука

Вероніка Марченко спершу створила сенсацію, перемігши в 1/32 фіналу чемпіонку світу, але вже в наступному раунді вибула з боротьби, поступившись кореянці. Анастасія Павлова, Лідія Січенікова, а також Олексій Гунбін програли в першому раунді.

У командних змаганнях збірна України поступилася лучницям з ОКР на стадії 1/8 фіналу.

Спортивна гімнастика

Ілля Ковтун і Петро Пахнюк залишилися за межами топ-10 у фіналі індивідуального багатоборства. Дебютант Олімпійських Ігор Ковтун показав 11-й результат, набравши 83,797 балів, а Пахнюк став 19-м (81,265).

Ілля Ковтун / фото REUTERS

Україна на Олімпіаді в Токіо: головне