Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою Європи / фото REUTERS

Українська спортсменка Ярослава Магучіх визнана найкращою легкоатлеткою Європи у 2024 році. Стрибунка у висоту отримала відзнаку під час церемонії Golden Tracks від European Athletics, яка відбулася в Скоп'є (Північна Македонія).

Про це йдеться на сторінці European Athletics у соцмережі Х. Ярослава Магучіх випередила бігунок Кіллі Годжкінсон та Фемке Бол. 

"Це був найуспішніший сезон для мене. Справдилося багато мрій: світовий рекорд та олімпійське золото для України", – заявила Магучіх на церемонії.

Відео дня

Зазначимо, що в 2024 році українська легкоатлетка встановила новий світовий рекорд зі стрибків у висоту – 2.10 метра. Також вона виборола "золото" під час Олімпійських ігор, отримала звання чемпіонки Європи та виграла третій поспіль титул Діамантової ліги.

фото European Athletics

Найкращим спортсменом року в Європі став шведський легкоатлет, який спеціалізується на стрибках з жердиною – Арман Дюплантіс.

Інші новини спорту

Український футболіст Михайло Мудрик очолив таблицю найкращих асистентів футбольної Ліги конференцій сезону-2024/25. Зараз півзахисник виступає за лондонський "Челсі". 

Тим часом The Athletic пише, що футболіст Олександр Зінченко, як і раніше любить ФК "Шахтар" та хоче з часом повернутися в донецький клуб, але вже як тренер. 

Вас також можуть зацікавити новини: