Томас Бах / Фото REUTERS

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах на конгресі Міжнародної федерації плавання в Будапешті поділився думками про санкції проти спортсменів з Росії та Білорусі, введені через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Бах заявив, що ще не час знімати введені проти спортсменів країн-агресорів обмеження, але натякнув, що це станеться в разі закінчення війни в Україні.

"Як всесвітні організації ми не повинні забувати, що у нас є федерації, які страждають конфронтаціями. Наша позиція щодо санкцій і рекомендацій відома, не бачу сенсу згадувати. Ці рекомендації ми змушені прийняти, в той же час не варто забувати про свою головну функцію - об'єднання.

Відео дня

Міжнародна федерація плавання (FINA) дотримується рекомендацій, що не варто знімати санкції. Але ми не можемо забувати про дилему - ми всесвітня організація, спорт повинен об'єднувати. У той же час в спорті всі повинні підкорятися єдиним правилам. Ми повинні стежити за розвитком ситуації, за тим, що відбувається. І, як я говорив на церемонії в Пекіні, потрібно дати світу шанс", - наводить слова Баха Inside the Games.

Нагадаємо, що раніше Міжнародна федерація дзюдо дозволила росіянам і білорусам брати участь в турнірах "Великого шолома" під нейтральним статусом.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що українські спортсмени готові бойкотувати змагання, до яких будуть допущені представники Росії та Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: