Анн Ідальго не хоче бачити росіян у своєму місті / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, wikipedia.org

Мер Парижа Анн Ідальго не хоче бачити білоруських та російських спортсменів у своєму місті під час літньої Олімпіади цього року - навіть якщо вони виступатимуть під нейтральним прапором. Про це вона заявила в розмові з журналістами Reuters.

"Хоча це рішення не в моїй компетенції, особисто я вважаю за краще, щоб російські спортсмени не приїжджали. Вважаю Путіна диктатором, який загрожує Європі загалом і веде війну проти України, позбавляючи її права існування як народу та нації. Нехай це буде навіть під нейтральним прапором. Адже ми знаємо, який акцент робить Путін на росіянах, як спортсменах", – заявила Ідальго.

Водночас із цим, в Москві заявили, що не будуть бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі цього року. При цьому керівник Російського олімпійського комітету Станіслав Поздняков розкритикував Міжнародний олімпійський комітет (МОК), який і так вже пішов на поступки, дозволивши росіянам виступити під нейтральним прапором.

Відео дня

"Ми ніколи не підемо на шлях бойкоту (Ігор). Ми завжди будемо підтримувати наших спортсменів. Але ми підкреслюємо, що умови, висунуті МОК, є нелегітимними, несправедливими та неприйнятними", - заявив він.

Допуск росіян на Олімпійські ігри: що треба знати

Міжнародний олімпійський комітет дозволив спортсменам з РФ та Білорусі брати участь в Олімпійських іграх, які пройдуть з 26 липня по 11 серпня в Парижі. Втім, учасники з цих країн мають виступати як "нейтральні" особи – без прапорів, емблем або національних гімнів своїх країн. 

Крім того, Олімпійський комітет дозволяє участь для громадян з РФ та РБ лише в індивідуальних видах спорту. До змагань не допускатимуться спортсмени, які підтримують війну проти України чи мають контракт зі збройними силами своїх країн. 

Раніше стало відомо, що російські спортсмени не братимуть участь в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року у змаганнях зі спортивної гімнастики навіть у "нейтральному" статусі. 

Вас також можуть зацікавити новини: