Команда ОКР з фігурного катання / фото REUTERS

На зимовій Олімпіаді-2022 перенесли церемонію нагородження з фігурного катання. Причина - провалений допінг-тест одного з російських фігуристів.

Про це повідомляє Inside The Games.

Церемонія вручення медалей мала відбутися 8 лютого, але досі фігуристів не нагородили. Зазначимо, що в командному турнірі з фігурного катання перемогла збірна олімпійського комітету Росії, срібло вибороли США, а бронзу - Японія.

Відео дня

Міжнародний олімпійський комітет спільно з Міжнародним союзом ковзанярів (ISU) підтвердили, що церемонію нагородження перенесли через юридичні проблеми. Наразі тривають перемовини й консультації, щоб ухвалити остаточне рішення.

За ОКР у командних змаганнях виступали Каміла Валієва, Марк Кондратюк, спортивний дует Анастасія Мішина - Олександр Галлямов та танцювальний тандем Вікторія Сініцина - Микита Кацалапов. Хто з них провалив допінг-тест - поки що невідомо.

Нагадаємо, що Росія відсторонена від участі в Олімпійських іграх через систематичне порушення антидопінгових правил. В Пекіні-2022 росіянам заборонено використовувати національну символіку, гімн та прапор. Назву країни замінили на абревіатуру збірна ОКР, тобто збірна олімпійського комітету Росії.

Читайте такожРосійська фігуристка після перемоги на Олімпіаді вилаялася в прямому ефірі (відео)

Олімпіада-2022: головне

  • Загалом буде розіграно 109 комплектів медалей у 15 видах спорту. Україну представлять 45 спортсменів у 12 дисциплінах.
  • Результати українців за 8 лютого тут.