Домінік Гашек / фото twitter.com/hasek_dominik

Легендарний хокеїст, дворазовий володар Кубка Стенлі і олімпійський чемпіон Домінік Гашек заявив, що Національна хокейна ліга (НХЛ) зобов'язана виплатити Україні кілька мільярдів доларів через співпрацю з росіянами.

В інтерв'ю виданню currenttime.tv чеський спортсмен звинуватив НХЛ у масовій загибелі людей в Україні. Він вважає, що ліга стала майданчиком для реклами Росії, оскільки дає можливість грати представникам країни-терориста. Зокрема, в НХЛ продовжує виступати засновник руху "Putin Team" Олександр Овечкін. 

"Я вважаю, що за ті півтора року, що йде війна, НХЛ повинна заплатити Україні від двох до чотирьох мільярдів доларів.

Відео дня

Я розумію, що зараз це майже неможливо. Але вірю, що юристи знайдуть спосіб і НХЛ одного разу доведеться заплатити. За те, що вони дозволили російським хокеїстам грати.

Не кажу, що це злочин, але це пряма підтримка російської війни і злочинів. І я хочу, щоб всі знали: НХЛ теж безпосередньо винна в масовій загибелі людей", - сказав Гашек.

Відзначимо, що Домінік Гашек раніше неодноразово закликав НХЛ відмовитися від співпраці з російськими спортсменами. Легендарний хокеїст писав відкритий лист керівництву НХЛ, ATP і WTA з закликом відсторонити росіян від усіх міжнародних змагань.

Додамо, що в минулому сезоні в чемпіонаті НХЛ грали 62 хокеїста з Росії. 

Вас також можуть зацікавити новини: