Каміла Валієва / фото REUTERS

На зимовій Олімпіаді в Пекіні перенесли церемонію нагородження з фігурного катання. Це пов'язано з тим, що одна з членів збірної олімпійського комітету Росії здала позитивний допінг-тест.

Портал Inside Тhe Games повідомляє, що проблеми з допінгом має 15-річна росіянка Каміла Валієва.

Наразі невідомо, який заборонений препарат виявили у крові юної спортсменки. Оскільки Каміла ще не досягла 16 років, то розгляд справи здійснюється із залученням юристів. Валієву підозрюють у можливому порушенні антидопінгових правил. Справа розглядається в особливому режимі й на офіційну інформацію потрібно зачекати певний час.

Відео дня

Зазначимо, що в командному турнірі з фігурного катання перемогла збірна олімпійського комітету Росії, срібло вибороли США, а бронзу - Японія.

За ОКР у командних змаганнях виступали Каміла Валієва, Марк Кондратюк, спортивний дует Анастасія Мішина - Олександр Галлямов та танцювальний тандем Вікторія Сініцина - Микита Кацалапов.

Читайте такожРосійська фігуристка після перемоги на Олімпіаді вилаялася в прямому ефірі (відео)

Олімпіада-2022: головне

  • Результати українців за 9 лютого тут.
  • Нагадаємо, що Росія відсторонена від участі в Олімпійських іграх через систематичне порушення антидопінгових правил. В Пекіні-2022 росіянам заборонено використовувати національну символіку, гімн та прапор. Назву країни замінили на абревіатуру збірна ОКР, тобто збірна олімпійського комітету Росії.