Збірна України з футболу / фото УАФ

У суботу, 14 жовтня, збірна України зіграла проти національної команди Північної Македонії в рамках 7-го туру кваліфікації Євро-2024

Через повномасштабну війну в Україні номінально домашній матч "синьо-жовті" проводили у Празі на стадіоні "Epet Arena". 

Головним арбітром зустрічі призначений 43-річний словацький рефері Славко Вінчичем. Йому допомагали - Томаш Калачик і Андраж Ковачич. Четвертий суддя - Давид Шамаїч.

Відео дня

Перший матч збірної України проти Північної Македонії в рамках відбору на Євро-2024 завершився перемогою "синьо-жовтих" з рахунком 3:2. Команда Реброва програвала з рахунком 0:2, але зуміла зробити камбек і вирвати перемогу. Голи у складі української команди забили Ілля Забарний, Юхим Конопля та Віктор Циганков.

Положення команд у групі C: Англія (5 матчів, 13 очок), Україна (6 матчів, 10 очок), Італія (4 матчі, 7 очок), Північна Македонія (6 матчів, 7 очок), Мальта (5 матчів, 0 очок). 

Україна - Північна Македонія - 2:0

Голи: Судаков, 30, Караваєв, 90+5

Україна: Трубін, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Конопля, Зінченко (Сидорчук, 76), Степаненко, Судаков (Сваток, 88), Мудрик (Караваєв, 88) Зубков (Малиновський, 66), Довбик (Яремчук, 76)

Північна Македонія: Дімітрієвскі, Манев (Чурлінов, 46), Мусліу, Серафімов, Елезі (Дорієв, 74), Атанасов (Адемі, 62), Ашковскі (Дімоскі, 46), Аліоскі, Барді, Міовскі (Трайковскі, 84), Елмас

Попередження: Малиновський, 68 - Серафімов, 90+2

Огляд матчу: 

Онлайн-трансляція матчу

Матч завершено!

90+5 - ГОООООООЛ!!!! Олександр Караваєв ставить крапку у цій грі забивши фантастичним ударом з дальної дистанції!!!

90+2 - Серафімов отримав жовту картку. 

90 - Шість хвилин додав арбітр!

88 - Подвійна заміна у України. Сваток і Караваєв вийши на поле замість Судакова і Мудрика. 

86 - Гольовий момент змарнував Роман Яремчук. Збірна України втекла у контратаку і Малиновський віддав на Яремчука пас, але форвард пробив у воротаря. 

84 - Заміна у Північної Македонії. Трайковскі вийшов на поле замість Міовскі. 

81 - Судаков завдав потужного удару з дальної дистанції, але македонців врятував Дімітрієвскі. Фантастичний сейв голкіпера!

78 - Мудрик потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, м'яч пролетів поруч зі стійкою!

76 - Заміни у складі збірної України. Яремчук та Сидорчук виходять на поле замість Довбика та Зінченка. 

74 - Заміна у Північної Македонії. Дорієв вийшов на поле замість Елезі. 

72 - Малиновський ледь не нарвався на вилучення. Український півзахисник грубо зіграв проти гравця Північної Македонії, але рефері вибачив Руслана у цьому епізоді і попередив усно. 

70 - Барді пробив з дальної дистанції по воротах Трубіна. Значно вище воріт.

68 - Малиновський сфолив проти Елмаса і рефері матчу показав "гірчичник" українцю. Перша жовта картка у грі. 

66 - Заміну проводить Сергій Ребров. Руслан Малиновський виходить на поле замість Олександра Зубкова. 

62 - Заміна у Північної Македонії. Замість Атанасова на поле вийшов Адемі. 

62 - Судаков потужно пробив здалеку, мимо воріт пролетів м'яч. 

60 - Ще один шанс подвоїти рахунок був у України! Матвієнко пробив головою після подачі з кутового, але влучив у перекладину!

58 - Момент у Мудрика! Михайло отримав пас від Довбика і з убивчої позиції пробив у голкіпера. 

57 - Футболіст збірної Північної Македонії Мусліу пробив через себе після навісу з кутового. Значно вище воріт.

53 - Ледь не зрівнює рахунок Північна Македонія! Дімоскі увірвався у штрафний майданчик і пробив з убивчої позиції, але м'яч пролетів над воротами після рятівного дотику Трубіна! Фантастичний сейв українського голкіпера!

52 - Гольова нагода була у Артема Довбика. Судаков віддав чудовий пас на нападника, але той не влучив у ворота вийшовши сам на сам з голкіпером. Як виявилося, у Довбика був офсайд. 

49 - Елмас виконав небезпечний простріл у штрафний майданчик, але Миколенко зіграв надійно та вибив м'яч.

46 - Подвійну заміну у перерів провів тренер збірної Північної Македонії. Замість Ашковскі та Манева на поле вийшли Дімоскі та Чуолінов. 

Другий тайм розпочато!

Перерва!

45 - Дві хвилини компенсував арбітр. 

43 - Нагода у гостей - Елмаз пробив з меж шрафного майданчика обвідним ударом у дальній кут, м'яч пролетів мимо воріт. Але було близько. 

42 - Момент у України! Довбик пробив головою у дальній кут після навісу з кутового, м'яч пролетів поруч зі стійкою.

40 - Мудрик спробував увірватися у штрафний майданчик, одного захисника обіграв, але потім м'яч у нього з під ніг вибили. 

39 - Притисли македонці Україну. Ще один момент створюють гості, але українці захисники зіграли надійно, заблокувавши відразу два удари! Тенденція не приємна.

37 - Ще один момент у македонців! І знову Трубін на висоті! Рятує воротар збірну України від голу!

36 - Момент у Північної Македонії! Нападник гостей увірвався у штрафний майданчик і пробив по воротах, але "синьо-жовтих" врятував Трубін!

33 - Мудрик обіграв кількох гравців суперника у центрі поля і проти нього сфолили. Штрафний для України. 

30 - ГОООООЛ!!! Георгій Судаков наважився на удар з-за меж штрафного майданчика, пробив і м'яч після рикошету від захисника залетів у ворота!

20 - Мудрик пробив по воротах з-за меж штрафного майданчика. М'яч пролетів вище воріт. 

16 - Гольовий момент у збірної України! Мудрик увірвався у штрафний майданчик, пробив з меж воротарського, але влучив у голкіпера. 

14 - Футболіст збірної Північної Македонії пробив з-за меж штрафного майданчика. Удар вийшов слабким і не точним. 

12 - Момент у збірної України! Довбик отримав м'яч у штрафному майданчику, накрутив захисника і потужно пробив у ближній кут, але воротар зреагував і відбив удар. 

11 - Гру поновлено. 

9 - Воротар збірної Північної Македонії отримав пошкодження після зіткнення з партнером по команді. Лікарі надають йому допомогу, у грі пауза. 

8 - Мудрик виконав навіс на ближню штангу з кутового, але захисник Північної Македонії вибив м'яч. 

7 - Миколенко виконав простріл з флангу, але захисник заблокував його і вибив м'яч на кутовий. Перший стандарт для України. 

3 - Півзахисник збірної Північної Македонії виконав навіс у штрафний майданчик, але надійно зіграли українські захисники і вибили м'яч. 

2 - Конопля занадто активно пресингував суперника в атаці і заробив штрафний. 

Суддя дає стартовий свисток. Поєдинок розпочато!

Результати збірної України у відборі на ЧЄ-2024: Англія (0:2), Північна Македонія (3:2), Мальта (1:0), Англія (1:1), Італія (1:2). 

Результати збірної Північної Македонії у відборі на ЧЄ-2024:Мальта (2:1), Україна (2:3), Англія (0:7), Італія (1:1), Мальта (2:0). 

Стартовий склад збірної України на поєдинок проти Північної Македонії:

фото УАФ

Поєдинок проти Північної Македонії команда Сергія Реброва зіграє у синій формі, суперники будуть грати у білій формі. 

фото УАФ

Стадіон "Epet Arena" у Празі, на якому сьогодні збірна України зіграє проти Північної Македонії. На поєдинку очікується 13 000 глядачів, 988 з яких - уболівальники збірної Північної Македонії.

фото УАФ

Заявка збірної України на матч проти Північної Македонії: 

Воротар: Георгій Бущан ("Динамо"), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Португалія), Андрій Лунін ("Реал", Іспанія)

Захисник: Микола Матвієнко, Юхим Конопля (обидва - "Шахтар"), Олександр Караваєв ("Динамо"), Віталій Миколенко ("Евертон", Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Богдан Михайличенко ("Динамо" Загреб, Хорватія), Олександр Сваток ("Дніпро-1")

Півзахисник: Віталій Буяльський ("Динамо"), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (всі – "Шахтар"), Олександр Піхаленок ("Дніпро-1"), Олександр Зінченко ("Арсенал", Англія), Михайло Мудрик ("Челсі", Англія), Сергій Сидорчук ("Вестерло", Бельгія), Руслан Малиновський ("Дженоа", Італія)

Нападник: Роман Яремчук ("Валенсія", Іспанія), Артем Довбик ("Жирона", Іспанія), Владислав Ванат ("Динамо")

Положення команд у турнірній таблиці групи C:

фото УАФ

Слова тренерів перед матчем

Головний тренер збірної України Сергій Ребров

Сергій Ребров / фото УАФ

"У нас багато гравців, які можуть замінити Ярмоленка і Циганкова. Не вважаю, що важко адаптуватися. Ми вийдемо найсильнішим складом, незважаючи на травми. Такі ж проблеми є у Північній Македонії. Думаю, ми в рівних умовах. Ми розглядаємо багато схем і ви все побачите під час гри.

У першому матчі з Північною Македонією з перших хвилин ми пропустили м'яч, а потім ще один. Дуже добре, що ми повернулися. Ми вже проаналізували цей поєдинок. Повинні починати цю гру по-іншому і гравці будуть грати більш сконцентровано".

Головний тренер збірної Північної Македонії Благоя Мілевський:

Благоя Мілевскі / фото ffm.com.mr

"Цей матч не буде схожим на нашу зустріч у Скоп'є. Обидві команди знаходяться в ситуації, коли потрібна лише перемога. Я очікую відкритий поєдинок з обох сторін. Ми повинні бути зосередженими протягом усіх 90 хвилин, а не так, як це було в домашній грі.

Про Україну не варто багато говорити. Це команда з прекрасними виконавцями. Але Північна Македонія вже показала, як грати проти сильних суперників. У двох попередніх матчах ми продемонстрували хороші дії, і сподіваюся, що так буде і в цій грі".