Олександр Зінченко / фото REUTERS

"Манчестер Сіті", який напередодні став чемпіоном АПЛ, погодив умови контракту з іспанським лівим захисником "Брайтона" Марком Кукурельєю.

Про це повідомляє авторитетний інсайдер Ніколо Скіра у своєму Твіттері.

За відомостями італійського журналіста, Кукурелья підпише контракт з "городянами" до 2027 року.

Відео дня

"Манчестер Сіті" залишилося лише прийти до угоди з клубом футболіста про суму трансферу.

Додамо, що на позиції лівого захисника в "Сіті" грає український футболіст Олександр Зінченко. Тренер "городян" Гвардіола неодноразово відзначав працездатність і працьовитість українця. Однак позиція лівого захисника не є основною для Зінченка і він не може, незважаючи на всі свої якості, повною мірою закрити цю позицію. До того ж, в цьому сезоні Олександр почав втрачати довіру тренера і більшу частину матчів зліва в обороні відіграв Жоау Кансело, номінально правий захисник. 

Керівництво "городян" давно шукало номінального лівого захисника і, схоже, в особі Кукурельї знайшло його. 

Британські ЗМІ повідомляли, що по завершенню цього сезону Олександр Зінченко покине "Манчестер Сіті". Предметний інтерес до українського футболіста проявляють лондонський "Арсенал" та італійський "Наполі". 

Нагадаємо, раніше "Манчестер Сіті" оголосив про підписання нападника дортмундської "Боруссії" і збірної Норвегії Ерлінга Холанда. Трансфер 21-річного футболіста обійшовся "городянам" приблизно в 70 мільйонів євро. 

Олександр Зінченко: кар'єра в "Ман Сіті"

  • Зінченко перейшов в "Манчестер Сіті" в 2016 році, але спершу був відданий в оренду в ПСВ, а в складі "городян" дебютував у жовтні 2017 року.
  • Влітку 2018 року Зінченко намагався купити "Вулверхемптон". "Ман Сіті" був готовий прийняти пропозицію "вовків", проте українець відмовився від трансферу.
  • У лютому 2019 року вболівальники "Ман Сіті" визнали українця найкращим гравцем команди за підсумками місяця.
  • У складі "Сіті" Зінченко чотири рази ставав чемпіоном АПЛ, чотири рази виграв Кубок англійської ліги, а також по разу - Кубок Англії і Суперкубок Англії.
  • У сезоні 2020-2021 Зінченко вийшов разом з "Ман Сіті" у фінал Ліги чемпіонів, де "городяни" програли "Челсі". При цьому за підсумками обох півфінальних матчів він потрапляв до символічної збірної тижня в ЛЧ, а вболівальники розхвалили українця.
  • У поточному сезоні Зінченко провів за "городян" 28 матчів у всіх турнірах, відзначившись 5 результативними передачами.
  • Контракт українського футболіста з "Ман Сіті" діє до 2024 року.