У РФ поліція попросила вболівальників прибрати прапор України / as.com

Поліцейські в Санкт-Петербурзі попросили українського вболівальника прибрати прапор рідної країни, щоб "п'яні росіяни не докопалися". Інцидент стався перед матчем Україна-Нідерланди у фан-зоні.

Про це в коментарі спортивному виданню Чемпіонат розповів український уболівальник Арсеній.

За словами чоловіка, спочатку поліцейські радилися, чи варто пускати вболівальників з національним прапором України у фан-зону, після чого відвели хлопця, який ніс прапор, убік та попросили його прибрати. При цьому він зазначив, що з трибун кричали: "Україна, ми за вас!".

Відео дня

"Коли йшли у фан-зону, кілька хлопців кричали: "Україно, ми за вас!" Це було дуже приємно. А ось коли проходив огляд у формі збірної України, поліцейські влаштували нараду, чи варто взагалі мене пускати. Коли зайшли на територію фан-зони, одного хлопця з українським прапором відвели убік, а повернувся він вже без нього. Ми дізналися у нього, Що сталося, він відповів, що поліцейські попросили прибрати, щоб п'яні росіяни, не дай бог, не докопалися", - розповів українець.

Читайте такожПідтримали наших на Євро-2020: як у Києві на НСК "Олімпійський" вболівали за збірну України (фоторепортаж)

Водночас він зазначив, що атмосфера у фан-зоні була доброзичливою.

Україна-Нідерланди: як пройшов матч

Збірна України в Амстердамі зазнати поразки з рахунком 2: 3. Українці відігралися після 0: 2, але пропустили в кінцівці.

Після 1-го туру збірна України в групі С розташовується на третьому місці. Нідерланди та Австрія, набравши по 3 очки, очолили групу.

Збірна України програла в шостому поспіль матчі на чемпіонатах Європи, але при цьому змогла перервати серію з п'яти поспіль ігор на євро без забитих голів.