Кріштіану Роналду / фото REUTERS

10 грудня відбувся матч 1/4 фіналу ЧС-2022 з футболу. Збірна Марокко несподівано обіграла національну команду Португалії.

Єдиний гол у поєдинку забив Ен-Несірі на 42-й хвилині. Нападник влучно головою вразив ворота Діого Кошти.

Додамо, що гравець Марокко Кеддіра отримав другу жовту картку на 90+3-й хвилині і був вилучений з поля.

Відео дня

Марокканці стали першою африканською збірною, яка зіграє в 1/2 фіналу чемпіонату світу. Цікаво, що вони на турнірі до сих пір жодного разу не пропустили гол від суперників. Лише на груповому етапі Канада поступилася марокканцям з рахунком 1:2, але в тій грі Марокко забили самі собі (автогол).

Також варто відзначити, що Кріштіану Роналду провів сьогодні свій 196-й матч на рівні збірних. Він близький до історичного рекорду: тепер Роналду за цим показником (кількість проведених поєдинків за збірну) ділить перше місце з гравцем збірної Кувейту Бадером аль-Мутавою.

Марокко - Португалія - 1:0

Гол: Ен-Несірі, 42

Марокко: Буну – Аттіят-Аллах, Ель Ямік, Саїсс (Дарі, 58), Хакімі – Амалла (Кеддіра, 65), Амрабат, Унахі – Буфаль (Абухляль, 81), Ен-Несірі (Банун, 65), Зієш (Жабран, 81)

Португалія: Кошта – Геррейру (Канселу, 51), Пепе, Діаш, Далот (Орта, 79) – Отавіо (Вітінья, 69), Невеш (Роналду, 52), Б. Сілва – Феліш, Рамуш (Леау, 69), Фернандеш

Відео переможного голу

Нагадаємо, на стадії 1/8 фіналу Марокко теж зробили сенсацію, коли в серії пенальті виграли в Іспанії. Португалія в минулому матчі відвантажила 6 голів Швейцарії.

Марокко тепер зіграють у півфіналі турніру з переможцем пари Англія - Франція. В іншому півфіналі Хорватія поміряється силами з Аргентиною.

Вас також можуть зацікавити новини: