"Досягли переможного компромісу": озвучено нове рішення УЄФА щодо напису "Героям слава!" на футболках збірної України

Напис буде розташований на внутрішній стороні футболки за новим елементом дизайну.

Напис "Героям слава!", який УЄФА раніше вимагав прибрати з футболок збірної України, не буде видалений з форми національної збірної на Євро-2020, але буде розташований за новим елементом дизайну.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

За його словами, переговори з УЄФА були дуже непростими, кілька разів сторони "заходили в глухий кут". Однак у підсумку вдалося досягти "переможного компромісу".

На мільйонних тиражах вже виготовленої форми залишаться написи "Слава Україні!" та "Героям слава!", а також зображення карти України. У всьому світі екіпіровку можна буде купити в першому представленому дизайні.

За словами Павелка, в ході переговорів "представники УЄФА неодноразово підтверджували, що узгодили гасло "Героям Слава!" на футболках наших гравців ще в грудні минулого року". Але з урахуванням нового рішення від України вимагали повністю видалити або замалювати цей напис.

Читайте також"Герої не вмирають": відомий тенісист засудив дії УЄФА щодо форми збірної УкраїниТепер же затверджено, що на час проведення Євро-2020 на внутрішній стороні футболок буде додано ще один елемент - велику емблему національних збірних з картою України, Тризубом і ще одним написом "Слава Україні!". А гасло "Героям слава!" буде розміщено за картою, в центрі обрисів кордонів України і повинно стати "оберегом" для футболістів.

Також Павелко підкреслив, що в УАФ переконали УЄФА в тому, що "Слава Україні!", "Героям слава!" і великий герб збірної України - це офіційні футбольні символи країни. В УЄФА погодилися взяти до уваги дане рішення виконкому УАФ і взяли час на додаткове вивчення питання вже після Євро-2020.

Також президент УАФ підкреслив, що під час Євро-2020 делегація збірної носитиме значки з великою емблемою національних збірних і гаслами "Слава Україні!" та "Героям слава!".

Форма України на Євро-2020