Момент з фолом Крістанте проти Мудрика / Скріншот з трансляції MEGOGO

У понеділок, 20 листопада, збірна України зіграла внічию з Італією у відборі на Євро-2024 і упустила можливість безпосередньо потрапити до фінальної частини першості континенту з футболу. 

У кінцівці цієї гри трапився резонансний епізод: захисник "Скуадри Адзурри" збив у власному штрафному Михайла Мудрика, але арбітр зустрічі Хесус Хіль Мансано не наважився поставити пенальті і навіть не пішов дивитися VAR. 

Цей епізод прокоментував колишній польський арбітр, а зараз експерт Рафал Ростковські. Він вважає скандалом той факт, що VAR не став перевіряти момент з возможинм пенальті. Ростковські також упевнений в тому, що гравець збірної Італії очевидно порушував правила і суддя матчу зобов'язаний був поставити пенальті. 

Відео дня

"Я вважаю, що відсутність реакції VAR - це скандал. Не треба прибіднятися. Очевидно, що Україна заслуговувала пенальті. Браян Крістанте зробив очевидний фол у власному штрафному майданчику. Можливо, Михайло Мудрик занадто далеко відпустив м'яч, ми не знаємо, дотягнувся б він до м'яча, але це не є пом'якшувальною обставиною для Крістанте.

Італійський захисник допустив серйозну помилку. Він влучив не по м'ячу, а по нозі українця. Він перервав свої дії, і, на жаль, ми не дізнаємося, дотягнувся б Мудрик до м'яча і що було б далі. Це був просто фол. З точки зору правил гри, ситуація проста. Мені важко сказати, що сталося, що VAR не повідомив арбітру Хілю Мансано, що він повинен був побачити це на моніторі", - наводить слова Ростковські Przegladsportowy.

Завдяки нічиїй у цій грі збірна Італії завоювала путівку на Євро-2024 з футболу. Збірна України, в свою чергу, також зберігає шанси потрапити на чемпіонат Європи в Німеччині. Для цього команді Сергія Реброва потрібно пройти плей-офф Ліги націй. 

Раніше свою думку про падіння Мудрика в штрафному майданчику збірної Італії висловив головний тренер збірної України Сергій Ребров. Фахівець вважає, що це був чистий пенальті. Капітан і голкіпер збірної Італії Джанлуїджі Доннарумма також прокоментував резонансний епізод, заявивши, що суддя міг ставити пенальті в цьому моменті. 

Вас також можуть зацікавити новини: