Андрій Шевченко готує команду до вирішального матчу / фото REUTERS

21 червня збірна України в рамках 3-го туру групового етапу Євро-2020 зіграє проти збірної Австрії. Матч пройде на "Національному стадіоні" в Бухаресті.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Австрія.

Україна - Австрія: де дивитися матч Євро-2020

Відео дня

Збірні України та Австрії в заключному турі визначать, хто посяде друге, а хто третє місця в групі С. Обидві команди набрали по 3 очки, але українці вищі в таблиці за рахунок більшої кількості забитих голів (4:4 проти 3:3 у австрійців).

Україна - Австрія: прогноз букмекерів

Збірна України

Збірна України стартувала на Євро-2020 матчем проти Нідерландів. Українці двічі пропустили після перерви, потім феєрично відігралися завдяки голам Андрія Ярмоленка та Романа Яремчука, але на 85-й хвилині все ж пропустили вирішальний гол - 2:3.

У 2-му турі Україна обіграла Північну Македонію - 2:1. У "жовто-синіх" знову відзначилися Ярмоленко і Яремчук. Правда, у другому таймі українська збірна пошарпала нерви вболівальникам, дозволивши супернику занадто багато. Українці пропустили один м'яч, Руслан Малиновський не реалізував пенальті, і кінцівка вийшла нервовою. Але, на щастя, утримати переможний рахунок вдалося.

Вище другого місця Україна вже не підніметься, а, щоб зберегти другу позицію, в матчі проти Австрії досить буде і нічиєї. Якщо ж "жовто-сині" програють, вони фінішують в групі третіми, і питання виходу в плей-офф буде залежати від показників третіх місць в інших групах.

Збірна Австрії

Австрійська збірна починала турнір матчем проти Північної Македонії. Поєдинок вийшов видовищним і завершився перемогою австрійців з рахунком 3:1. Забивали у переможців Штефан Лайнер, Міхаель Грегорич і Марко Арнаутович.

Читайте такожПрямий конкурент: хто буде третім суперником збірної України на Євро-2020

У матчі проти Нідерландів австрійцям довелося обходитися без Арнаутовича, якого дискваліфікували на один матч через образу етнічних албанців зі збірної Північної Македонії. А Австрія за всіма статтями програла "помаранчевим" - 0:2.

Поразка з таким рахунком відкинула австрійців на третє місце в групі С. Тепер, щоб гарантувати собі путівку в плей-офф, їм потрібно обігравати Україну. Нічия залишить Австрію на третій позиції, але з 4 очками у команди будуть непогані шанси на плей-офф. Поразка, як і для України, поставить продовження боротьби на турнірі під серйозне питання.

Хто не зіграє?

Збірній України в цьому матчі не допоможе Олександр Зубков, який отримав травму в 1-му турі проти Нідерландів. Також після травми не встигає відновитися Денис Попов, який ще не грав на цьому Євро. У австрійців через травму стегна до матчу не готувався захисник Валентино Лазаро.

Орієнтовні склади

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Степаненко, Зінченко, Шапаренко, Малиновський, Ярмоленко, Яремчук

Австрія: Бахманн, Алаба, Драгович, Хінтереггер, Лайнер, Забітцер, К. Шлагер, Грілліч, Ульмер, Баумгартнер, Арнаутович

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Будь-яка розмова про те, що обидві команди влаштовує нічия, повинна припинятися. Це неправомірно. Команда готується, розуміє важливість цієї гри. І ми, і Австрія. Всі прекрасно розуміють, що буде на кону. Теоретично нічия нас влаштовує, але якщо виходити на гру з такою думкою, то ти ніколи не доб'єшся певного результату".

Головний тренер збірної Австрії Франко Фода:

"Ми прагнемо виграти цей поєдинок. Ми жадаємо перемоги в кожній зустрічі. Але завжди є суперник, у якого та ж мета. Ми добре знайомі з командою України, де зібрані гравці з високою індивідуальною майстерністю. Але, як і у кожної команди, в українців є слабкості. Ми їх знайшли і будемо використовувати".

Арбітр 

Судити матч буде досвідчений і авторитетний турецький рефері Джюнейт Чакир. Він вже перетинався зі збірною України раніше.