Футбол / фото ua.depositphotos.com

У вівторок, 26 вересня, відбулося засідання виконавчого комітету УЄФА, в ході якого чиновники прийняли рішення повернути російські збірні U-17 в міжнародні змагання

У відповідь на це рішення Футбольна асоціація Англії (FA) заявила, що незважаючи на рішення УЄФА, не змінить свою позицію і бойкотуватиме матчі проти російських команд. 

"Ми не підтримуємо позицію щодо повернення Росії до змагань УЄФА молодших вікових груп, і наша позиція залишається незмінною: збірні Англії не гратимуть проти Росії", - йдеться в заяві FA.

Відео дня

Пізніше на рішення УЄФА відреагували і в Українській асоціації футболу. В УАФ засудили рішення Європейського футбольного союзу повернути в змагання команди країни-терориста і заявили, що Україна бойкотуватиме всі турніри, в яких виступатимуть російські команди. Також УАФ закликала інші асоціації приєднатися до бойкоту. 

Прикладу України та Англії вже наслідували Польща, Латвія, Литва та Швеція. 

Заява президент Польського футбольного союзу Цезарія Кулеши:

"Я був здивований заявою Виконкому УЄФА. Якщо російські збірні будуть допущені до змагань, наші збірні не будуть проти них грати. Це єдине вірне рішення в даній ситуації", - написав Кулеша в Twitter

Заява Федерації футболу Латвії: 

"Федерація футболу Латвії підтверджує, що збірні Латвії з футболу всіх рівнів не гратимуть проти російських команд незалежно від місця проведення таких ігор або форми представництва російських спортсменів. Це суперечить жорсткій позиції Федерації щодо війни, яку Росія розпочала в Україні, і ця позиція залишатиметься чинною до завершення бойових дій в Україні.

Федерація ще раз підтверджує, що є і буде єдиною з Україною та українськими колегами у всіх наступних рішеннях. Також Федерація повністю поважає і дотримується процедури, встановлені латвійським законодавством, що стосуються проведення таких ігор або обмежень на допуск таких спортивних команд на територію Латвії", - йдеться в заяві організації.

Заява Федерації футболу Швеції:

"Федеральна рада ухвалила своє рішення, коли Росія здійснила неприйнятний напад на Україну. Ми не збираємося брати участь у жодних змаганнях з російськими учасниками. 

Ми оголосили й продовжимо наголошувати, що не плануємо змагатися з російськими командами. Це наша позиція", - наводить текст заяви видання Expressen.

Заява Федерації футболу Литви:

"Ми можемо підтвердити, що продовжуємо дотримуватися нашої попередньої позиції щодо засудження військових дій Росії в Україні і можемо запевнити, що ми 100% не будемо грати з російськими футболістами, навіть якщо це визначить жеребкування того чи іншого турніру.

Якщо ж станеться так, що жеребкування в тому чи іншому турнірі зведе наші юнацькі збірні та молодіжні збірні Росії, наші футболісти не вийдуть на поле, незалежно від санкцій, які можуть бути застосовані до федерації за це, і незалежно від того, де мають відбутися матчі", - повідомляє пресслужба організації.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну УЄФА виключив російські клуби з єврокубків, а також відсторонив від участі в міжнародних турнірах збірні старни-агресора різного віку. 

Президент УЄФА Александер Чеферін у своєму недавньому інтерв'ю заявляв, що Росія буде відсторонена від участі в міжнародних футбольних турнірах до завершення війни в Україні. Рішення Виконкому УЄФА повернути російські команди до 17 років Чеферін мотивував тим, що "діти не повинні втрачати можливість грати у футбол через дії дорослих".

Вас також можуть зацікавити новини: