Футбол / фото ua.depositphotos.com

У вівторок, 26 вересня, відбулося засідання виконавчого комітету УЄФА, в ході якого чиновники прийняли рішення повернути російські збірні U-17 в міжнародні змагання

У відповідь на це рішення Футбольна асоціація Англії (FA) заявила, що незважаючи на рішення УЄФА, не змінить свою позицію і бойкотуватиме матчі проти російських команд. 

"Ми не підтримуємо позицію щодо повернення Росії до змагань УЄФА молодших вікових груп, і наша позиція залишається незмінною: збірні Англії не гратимуть проти Росії", - йдеться в заяві FA.

Пізніше на рішення УЄФА відреагували і в Українській асоціації футболу. В УАФ засудили рішення Європейського футбольного союзу повернути в змагання команди країни-терориста і заявили, що Україна бойкотуватиме всі турніри, в яких виступатимуть російські команди. Також УАФ закликала інші асоціації приєднатися до бойкоту. 

Відео дня

Прикладу України та Англії вже наслідували Польща, Латвія, Литва та Швеція. 

Заява президент Польського футбольного союзу Цезарія Кулеши:

"Я був здивований заявою Виконкому УЄФА. Якщо російські збірні будуть допущені до змагань, наші збірні не будуть проти них грати. Це єдине вірне рішення в даній ситуації", - написав Кулеша в Twitter

Заява Федерації футболу Латвії: 

"Федерація футболу Латвії підтверджує, що збірні Латвії з футболу всіх рівнів не гратимуть проти російських команд незалежно від місця проведення таких ігор або форми представництва російських спортсменів. Це суперечить жорсткій позиції Федерації щодо війни, яку Росія розпочала в Україні, і ця позиція залишатиметься чинною до завершення бойових дій в Україні.

Федерація ще раз підтверджує, що є і буде єдиною з Україною та українськими колегами у всіх наступних рішеннях. Також Федерація повністю поважає і дотримується процедури, встановлені латвійським законодавством, що стосуються проведення таких ігор або обмежень на допуск таких спортивних команд на територію Латвії", - йдеться в заяві організації.

Заява Федерації футболу Швеції:

"Федеральна рада ухвалила своє рішення, коли Росія здійснила неприйнятний напад на Україну. Ми не збираємося брати участь у жодних змаганнях з російськими учасниками. 

Ми оголосили й продовжимо наголошувати, що не плануємо змагатися з російськими командами. Це наша позиція", - наводить текст заяви видання Expressen.

Заява Федерації футболу Литви:

"Ми можемо підтвердити, що продовжуємо дотримуватися нашої попередньої позиції щодо засудження військових дій Росії в Україні і можемо запевнити, що ми 100% не будемо грати з російськими футболістами, навіть якщо це визначить жеребкування того чи іншого турніру.

Якщо ж станеться так, що жеребкування в тому чи іншому турнірі зведе наші юнацькі збірні та молодіжні збірні Росії, наші футболісти не вийдуть на поле, незалежно від санкцій, які можуть бути застосовані до федерації за це, і незалежно від того, де мають відбутися матчі", - повідомляє пресслужба організації.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну УЄФА виключив російські клуби з єврокубків, а також відсторонив від участі в міжнародних турнірах збірні старни-агресора різного віку. 

Президент УЄФА Александер Чеферін у своєму недавньому інтерв'ю заявляв, що Росія буде відсторонена від участі в міжнародних футбольних турнірах до завершення війни в Україні. Рішення Виконкому УЄФА повернути російські команди до 17 років Чеферін мотивував тим, що "діти не повинні втрачати можливість грати у футбол через дії дорослих".

Вас також можуть зацікавити новини: