Василь Ломаченко та Олександр Усик / фото: instagram.com/usykaa

Володар поясів WBA, WBO, IBO і IBF в суперважкій вазі Олександр Усик прокоментував позицію колишнього чемпіона світу Василя Ломаченка з приводу війни в Україні, яку розв'язала РФ. 

Усик запевнив, що незважаючи на своє мовчання, Ломаченко є українцем і підтримує Україну. 

"Василь взагалі майже не розмовляє - подивіться на його Instagram. Однак у перший же день війни пішов в армію.

Відео дня

І якщо він щось не говорить вголос, це не означає, що він проти України. Він за Україну. Однак війна триває. І багатьох людей не так дратує, скільки нудить від того, що відбувається.

Щодня є жертви, хтось гине. І, ймовірно, з цієї причини вони сердяться на Василя, що він не висловлюється проти ворога.

В результаті він отримує ненависть. Але хочу сказати, що Василь - українець, який підтримує свою країну. Він підтримував її і буде підтримувати", - наводить слова Усика Przegląd Sportowy.

Додамо, що Василь Ломаченко жодного разу прямим текстом не говорив, що РФ розв'язала війну проти України, а лише закликав до миру в Україні. Крім того, боксер неодноразово потрапляв у гучні скандали через підтримку УПЦ Московського патріархату і публікації у своєму Instagram антиукраїнських наративів російської пропаганди.

Нагадаємо, сторінка Василя Ломаченка в Instagram була заблокована на території України, а громадська організація "Рух ЧЕСНО" внесла боксера до реєстру зрадників України.

Вас також можуть зацікавити новини: