Андрій Шевченко розповів про свій вибір / фото УАФ

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував заявку команди на Євро-2020.

Слова Шевченка наводить офіційний сайт УАФ.

Тренер підкреслив, що на зборі поки що залишаються ті гравці, які не були включені в заявку, оскільки до першого офіційного матчу на турнірі у тренерського штабу ще є можливість зробити заміну в складі за станом здоров'я. За словами Шевченка, під питанням знаходиться участь на Євро-2020 Едуарда Соболя.

Відео дня

"Всі, хто знаходиться на зборі, залишаться до останньої контрольної гри. Наприклад, ми внесли в список Едуарда Соболя, але буквально в цей же день він не зовсім добре себе почував. Він не тренується кілька днів. Ми переговорили з лікарем. Соболю потрібно зробити додаткові тести по здоров'ю. Це пов'язано не з травмою, а із загальним станом футболіста. Він сьогодні і завтра пройде певні тести, щоб зрозуміти, що відбувається. Сподіваюся, все буде добре, і буквально через кілька днів після отримання результатів він повернеться в загальну групу", - сказав Шевченко.

Шевченко також відповів на запитання ЗМІ про потрапляння в заявку форварда "Динамо" Артема Бєсєдіна і півзахисника "Шахтаря" Георгія Судакова, який дебютував за збірну в матчі з Бахрейном.

"Бєсєдін виглядав дуже пристойно протягом сезону, зіграв важливу роль у перемозі "Динамо" в чемпіонаті України, добре тренується. Якщо він потрапив до списку, отже, гідний цього", - сказав Шевченко.

Читайте такожНападника збірної України партнери відправили в "нокдаун" (відео)

Що стосується Судакова, тренер підкреслив:

"Перш за все, мені подобаються його ставлення, мобільність, рух. Судаков потрапив до складу, тому що виглядає добре. Його шанс у збірній України - це результат наших спостережень за ним як тренерів".

Також Шевченко оцінив готовність до турніру Андрія Ярмоленка:

"Андрій - дуже важливий гравець для команди. Тому він братиме участь у двох товариських зустрічах. Постараємося дати йому зіграти повні матчі. Йому треба надати ігровий час, якого не вистачало в клубі. У цьому плані тренерський штаб його підтримує".

Збірна України на Євро-2020: що потрібно знати

  • За результатами жеребкування Євро-2020 збірна України отримала в суперники Нідерланди, Австрію, а також переможця плей-офф Ліги націй 2018-2019, яким стала Північна Македонія.
  • Українська збірна проведе один матч в Амстердамі і два - в Бухаресті. Вже відомо, що матчі пройдуть з глядачами.
  • Євро-2020 стартує 11 червня, а для України турнір розпочнеться 13 червня - був опублікований календар.
  • Перед чемпіонатом збірна України вже провела спаринг проти збірної Бахрейну (23 травня), ледь не програвши. Попереду матчі проти Північної Ірландії (3 червня) і Кіпру (7 червня).
  • На Євро-2020 збірній України не зможе допомогти форвард Жуніор Мораєс, який надовго вибув через травму. Також через травми до заявки не потрапили Віталій Буяльський, Євген Коноплянка, Віктор Коваленко та Володимир Шепелєв.