Російську тенісистку Віталію Дьяченко не пустили в літак / фото Instagram/vdiatchenko8

Польська авіакомпанія LOT Airlines відмовилася пропускати в літак російську тенісистку Віталію Дьяченко. Спортсменка не змогла потрапити на турнір у Франції і ночувала в аеропорту.

Про це дівчина розповіла в публікації на особистій сторінці в Instagram. Вона написала: "Мені відмовили у вильоті на турнір на Корсику авіакомпанією LOT Airlines (польські авіалінії) у напрямку Каїр — Варшава — Ніцца, тому що я володарка російського паспорта. Правила авіакомпанії — заборонити росіянам літати рейсами Lot Airlines".

За словами Дьяченко, у неї були листи підтримки від Жіночої тенісної асоціації (WTA) і батька, який нібито народився в Україні і працює в ООН. Однак ці аргументи не вплинули на рішення польської авіакомпанії, і Дьяченко залишилася в аеропорту.

Відео дня

"Кінець історії: ночувала в аеропорту, зі мною поводилися, як з громадянином третього класу, витратила пару тисяч євро. На превеликий жаль, у мене немає можливості потрапити на турнір, оскільки немає маршруту через авіакомпанії, які не перевозять росіян. У підсумку, я не можу виступити на турнірі, і єдиний варіант — повернутися додому і пропустити ще один ігровий тиждень через цю ситуацію", — сказано в публікації тенісистки.

Заборони для російських спортсменів: остання інформація

Асоціація спортсменів Німеччини 24 квітня виступила проти участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях. За словами представника організації Максиміліана Кляйна, не можна знову пускати їх у світовий спорт.

Президент Міжнародної федерації хокею на льоду (IIHF) Люк Тардіф заявив, що до кінця війни в Україні гравці з РФ і РБ не зможуть брати участь у турнірах.

Міністр культури Британії Люсі Фрейзер звернулася до відділень світових партнерів МОК всередині країни — Coca-Cola, Intel, Samsung, Visa та інших компаній. Вона попросила вплинути на рішення комітету, який може дозволити росіянам брати участь в Олімпіаді 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини: