Еліна Світоліна / фото REUTERS

У понеділок, 28 серпня, стартує турнір серії "Великого шолома" US Open-2023.

В основній сітці Відкритого чемпіонату США на кортах Нью-Йорка точно виступлять п'ять українських тенісисток: Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Леся Цуренко та Катерина Байндль.

Також в "основу" можуть пробитися ще п'ять представниць України: Даяна Ястремська, Дар'я Снігур, Катаріна Завацька, Юлія Стародубцева і Валерія Страхова. Однак їм потрібно спочатку подолати кваліфікацію. 

Відео дня

Відзначимо, що найкращий результат серед українок на Відкритому чемпіонаті США показала Еліна Світоліна. У 2019 році вона зуміла пробитися до півфіналу цього турніру. Леся Цуренко в 2018 році доходила до 1/4 фіналу.

Матчі основної сітки US Open-2023 пройдуть з 28 серпня по 10 вересня. Чинним чемпіоном турніру в одиночному чоловічому розряді є іспанець Карлос Алькарас, а серед жінок - польська тенісистка Іга Швьонтек.

Нагадаємо, раніше завершився трав'яний турнір серії "Великого шолома" Wimbledon-2023. Переможцем турніру серед чоловіків став Карлос Алькарас, серед жінок - Маркета Вондроушова. Найкращий результат серед українок показала Еліна Світоліна, яка зуміла пробитися в 1/2 фіналу

Вас також можуть зацікавити новини: