Срджан Джокович / скріншот з відео

Напередодні в Австралії на турнірі серії "Великого шолома" Australian Open спалахнув гучний скандал. Срджан Джокович, батько знаменитого сербського тенісиста Новака Джоковича, позував на відео з фанатами, які принесли на турнір прапори РФ і зображення Путіна

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко звернувся до організаторів Australian Open-2023 з вимогою заборонити батькові 21-разового переможця турнірів "Великого Шолома" бути присутнім на матчах турніру.

Мірошниченко також заявив, що Новак Джокович повинен вибачитися за свого батька і публічно засудити російське вторгнення в Україну.

Відео дня

"Це неприйнятно, це ганьба для турніру. Повинні бути введені санкції. Важливо запитати Новака Джоковича про його думку про ситуацію. Чи підтримує він Путіна? Що він думає про підтримку батька?", - наводить слова Мірошниченко АВС.

Ні Джокович, ні його команда поки не відреагували на цей заклик. Срджан Джокович, у свою чергу, напередодні прокоментував скандальний інцидент і заявив, що не буде присутній на матчі півфіналу Australian Open-2023 за участю свого сина. 

"Я тут тільки для того, щоб підтримати свого сина. Я не мав наміру викликати такі заголовки чи зрив. Я був на вулиці з фанатами Новака і робив усе, щоб відсвяткувати його перемогу. Я фотографувався з фанатами і попався на цьому. Моя сім'я пережила жах війни, тому ми хочемо лише миру.

Я вирішив, що буду дивитися решту матчів Новака з дому. Бажаю відмінного матчу і, як завжди, буду вболівати за свого сина", - наводить слова Срджана Джоковича Codesports.

Нагадаємо, після перемоги Новака Джоковича над росіянином Андрієм Рубльовим в 1/4 фіналу Australian Open в мережі з'явилося відео, на якому Срджан Джокович стоїть поруч з чоловіком, одягненим в російську символіку. На відео чути, як батько Новака вимовив фразу: "Хай живуть росіяни".

Варто відзначити, що раніше організатори Australian Open заборонили демонстрацію російських і білоруських прапорів під час турніру. Таке рішення було прийнято після того, як прапор РФ з'явився на трибунах під час матчу української тенісистки Катерини Байндль проти Камілли Рахімової.

Вас також можуть зацікавити новини: