Новак Джокович / фото twitter.com/Wimbledon

У неділю, 10 липня, відбувся фінал чоловічого турніру Wimbledon-2022.

У вирішальній битві за трофей третя ракетка світу Новак Джокович обіграв представника Австралії Ніка Кірьоса.

Wimbledon-2022. Фінал

Новак Джокович (Сербія) – Нік Кірьос (Австралія) – 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3)

Матч тривав 3 години 4 хвилини. На рахунку Джоковича 15 ейсів, 7 подвійних помилок і 2/4 брейк-пойнта. Кірьос 30 разів подав навиліт, допустив 7 подвійних помилок і реалізував 1/6 брейк-пойнт.

Джокович вперше обіграв Кірьоса, до цього у серба було дві поразки в очних зустрічах.

Найкращі моменти матчу: 

Для сербського тенісиста це сьомий титул на Вімблдонському турнірі і четвертий поспіль - раніше він перемагав у 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 роках. У фіналі цього турніру серб програвав всього один раз - в 2013-му Енді Маррею.

Новак завоював 21-й титул "Великого шолома", випередивши за цим показником Роджера Федерера - 20. Більше тільки у Рафаеля Надаля - 22.

Нагадаємо, у півфіналі Wimbledon-2022 Джокович переміг британця Кемерона Норрі, а Кірьос вийшов у фінал на відмові іспанця Рафаеля Надаля

Слова тенісистів після матчу

Новак Джокович:

Новак Джокович / фото twitter.com/Wimbledon

"У мене немає слів, щоб описати, що цей трофей означає Для мене, моєї команди та сім'ї. Я багато разів говорив, що для мене Вімблдон завжди буде особливим турніром.

Саме він надихнув мене на те, щоб почати грати в теніс на невеликому гірському курорті, де у моїх батьків був ресторан. Я бачив, як Піт Сампрас виграв свій перший Вімблдон в 1992-му. Я попросив батьків купити мені ракетку.

Мій перший образ тенісу-це трава. Я завжди мріяв приїхати сюди і просто зіграти на цьому корті. І потім, звичайно, реалізувати дитячу мрію і виграти цей трофей.

Кожна перемога для мене все більш цінна і особлива. Я щасливий бути тут з трофеєм".

Нік Кірьос:

Нік Кірьос / фото twitter.com/Wimbledon

"Він трохи бог. По-моєму, я добре грав, але... Вітаю Новака та його команду. Я вже не знаю, скільки разів виграв цей турнір.

Звичайно, я дуже задоволений результатом - напевно, він найкращий у моїй кар'єрі. Я сподіваюся сюди повернутися, але не впевнений".

Дивись цей та інші матчі Вімблдонського турніру на Київстар ТБ.

Промокод UNIANSPORTS надасть безкоштовний доступ на 7 днів до платформи "Київстар ТБ". Активувати його дуже просто: завантажити додаток "Київстар ТБ" за посиланням https://kyivstar.page.link/J46M. Зайти в додаток, ввести свій номер телефону і пароль, який прийде в SMS. Перейти в розділ "профіль", натиснути" введення промокоду " і ввести промокод UNIANSPORTS. 

Wimbledon-2022: головне

  • Турнір проходив на кортах з трав'яним покриттям. Змагання основної сітки проходили в Лондоні з 27 червня по 10 липня.
  • Загальний призовий фонд змагань склав 28,99 мільйонів фунтів стерлінгів. Переможці турніру отримали по 2 млн фунтів, фіналісти - по 1,05 млн фунтів. Всі ці показники є рекордними для Wimbledon.
  • Організатори Wimbledon-2022 заборонили російським і білоруським тенісистам виступити на турнірі через повномасштабне військове вторгнення РФ в Україну. Британці відзначили, що Росія регулярно використовує спортсменів з метою пропаганди.
  • Wimbledon став першим великим турніром з тенісу, який заборонив росіянам і білорусам брати участь в особистих змаганнях. У підсумку ATP і WTA позбавили цей турнір рейтингових очок.
  • Минулого року переможцями Вімблдонського турніру стали: Новак Джокович серед чоловіків і австралійка Ешлі Барті серед жінок.