Ольга Харлан / НОК України

Багаторазова чемпіонка світу і Європи з фехтування Ольга Харлан відреагувала на визнання президентом РФ Володимиром Путіним незалежності так званих "Луганської народної республіки" і "Донецької народної республіки", а також "потенційне вторгнення Росії в Україну".

Українська спортсменка на своїй сторінці в Instagram поділилася патріотичним постом. 

"Україна - це мій дім, Україна - це моя батьківщина. Я хочу миру і світлого неба над главою моєї сім'ї і всього українського народу.

Відео дня

Ми сильні і подолаємо все разом", - сказала Харлан.

instagram.com/olgakharlan

Харлан супроводила послання хештегами: "Ні війні в Україні", "Моліться за Україну" і "Залишайтеся з Україною".

Короткий пост в соцмережі зібрав понад чотири тисячі лайків і багато коментарів підтримки.

Нагадаємо, раніше слова підтримки Україні висловив один з лідерів збірної України Олександр Зінченко. Також у своїх соцмережах український футболіст Роман Зозуля висміяв заяву Володимира Путіна про Україну. 

Ольга Харлан: досягнення

  • Харлан виграла чотири медалі на Олімпійських іграх. Вона ставала чемпіонкою в командній шаблі в 2008 році, а також вигравала срібло в команді в 2016-му. В індивідуальній першості Харлан двічі брала бронзу (в 2012 і 2016 роках).
  • Харлан - шестиразова чемпіонка світу і восьмиразова чемпіонка Європи. Всього на її рахунку 34 медалі на чемпіонатах світу та Європи.
  • Перед Олімпіадою в Токіо Харлан була першим номером світового рейтингу.
  • У 2021 році Харлан провалилася на Олімпійських Іграх в Токіо - українка програла перший бій і достроково завершила боротьбу за медалі.