Роман Зозуля / фото: twitter.com/albacetebpsad

Колишній футболіст збірної України Роман Зозуля, який зараз грає за іспанський клуб "Фуенлабрада", відреагував на слова президента РФ Володимира Путіна про Україну.

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук спортсмен розмістив пост, в якому пояснив, чому на його думку Україна і Росія не є братніми народами. Також Зозуля заявив, що вірить у перемогу України над "кремлівським злом". 

"Мамкин історик не розуміє, що своїми фантастичними казками тільки загартовує і згуртовує нашу націю.

Відео дня

Вони можуть скільки завгодно рукоблудити на забальзамований труп в мавзолеї, але для нас він був, є і буде катом, як і його наступник. І наша справа, що робити з їх пам'ятниками і як розвивати свою країну.

Ми ніколи не були братніми народами, тому що братам не намагаються нав'язати комплекс неповноцінності і при нагоді закинути петлю на шию. Ми завжди були кісткою в горлі для більшості правителів "великої і могутньої". У різні історичні періоди вони прагнули нас підкорити, морити голодом, переслідувати, садити і вбивати за право говорити рідною мовою, висловлювати позицію і прагнути до незалежності. І чим більше вони стискали свою петлю, тим сильніше ми з неї виривалися. У нас ніколи не було стокгольмського синдрому, у нас завжди було тотальне неприйняття їх насильства і контролю. У новітній історії України ми це демонстрували раз на десятиліття на Майданах.

Наші сусіди бояться підняти голову і висловити протест душевнохворому царю. Звичайно, є свідомі росіяни, які неодноразово висловлювали свою підтримку, але їх критично мало. Переважна більшість - це зомбована пропагандою біомаса. Але це їх вибір - жити в страху і придушенні. І нам з ними не по дорозі.

Ми мирна нація, яка не має в планах ні на кого нападати. Нам вистачає людей і своїх земель, але і віддавати їх якомусь божевільному ми не будемо.

На 8-му році війни нарешті весь світ прозрів і усвідомив, що в Україні немає ніякого громадянського конфлікту, що ми 8 років стримуємо російську агресію і не даємо їй поширитися на всю Європу. Ціною цього стало 15 тисяч життів.

Тому світ повинен зрозуміти й іншу істину, що Путін - це реінкарнація Гітлера. І його плани більш амбітні, ніж захоплення України. Тому зараз як ніколи важливо, щоб світ об'єднався і ввів економічні санкції проти цього проклятого режиму.

А з фізичним опором, впевнений, наші ЗСУ впораються, тому що характер наших військових викуваний зі сталі. Наша перемога вже близька, як і феєричний кінець кремлівсбкого зла.

Вірю в Україну, вірю в перемогу, вірю в українську армію", - написав Роман Зозуля. 

Нагадаємо, раніше Роман Зозуля вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Роман Зозуля: що відомо про спортсмена

  • Зозуля є вихованцем київського "Динамо". За "біло-синіх" зіграв 51 матч і відзначився 6 забитими голами. 
  • У 2011 році перебрався до "Дніпра", виступаючи за якою здобув широку популярність і отримав виклик до збірної України. 
  • У складі "Дніпра" Зозуля зіграв 126 ігор і записав собі в актив 32 голи і 28 результативних передач. 
  • Також виступав за іспанські клуби "Реал Бетіс", "Райо Вальєкано" та "Альбасете". 
  • У складі національної збірної України зозуля зіграв 32 матчі і забив 4 голи. 
  • Роман Зозуля має активну патріотичну позицію і регулярно надає допомогу українським військовим. 
  • У лютому 2017 року фанати "Райо Вальєкано" зірвали трансфер зозулі в клуб, назвавши його "нацистом" через його патріотичні погляди і допомогу українській армії.
  • З вересня 2017 по 2021 роки форвард виступав за "Альбасете" у другому за силою дивізіоні чемпіонату Іспанії. Фанати інших клубів продовжували конфліктувати з зозулею. Зокрема, через образи на адресу українця доводилося переривати матч між "Райо Вальєкано" і "Альбасете". Пізніше поєдинок був дограний, а ультрас знову образили зозулю.
  • Влітку 2021 року у Зозулі зірвався трансфер в португальську команду через конфлікти з фанатами.