Зимові Олімпійські ігри в Пекіні / фото REUTERS

Українських та російських фігуристів розташують поруч під час командних змагань на зимових Олімпійських Іграх в Пекіні, які стартують вже 4 лютого.

Користувач у Twitter опублікував знімок, на якому видно, що бокси (спеціальні трибуни) збірної України розміщені поруч з російськими.

фото twitter.com/Lublinec931

Таким чином українці і росіяни будуть спостерігати за прокатами інших учасників разом.

Відео дня

Зазначається, що порядок боксів був складений організатором згідно з алфавітом.

Нагадаємо, перед стартом Олімпійських ігор у Пекіні українським спортсменам заборонили публічно спілкуватися з росіянами і перебувати поруч з державною символікою Росії під час проведення змагань. Представники збірної України отримали спеціальні рекомендації від міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

Додамо, що збірна РФ виступатиме на Іграх в Пекіні без національного гімну і під прапором олімпійського комітету Росії (ROC).

Читайте такожСкандал з українцями на Олімпіаді: Китай вимагає величезні гроші за ПЛР-тест боб-санейЗимові Олімпійські ігри-2022 пройдуть в Китаї з 4 по 20 лютого, в них візьмуть участь 45 українських спортсменів.

Україну у фігурному катанні на ОІ-2022 представлятимуть 6 спортсменів: Артем Деренський, Максим Нікітін, Іван Шмуратко, Софія Голіченкова, Олександра Назарова, Анастасія Шаботова.

Україна на зимових Олімпійських іграх:

  • Всього за роки незалежності Україна здобула на зимових Іграх 8 медалей: 3 золоті, 1 срібну та 4 бронзові.
  • У 2002 і 2010 роках збірна поверталася зі змагань без нагород.
  • На минулій Олімпіаді у нас була тільки одна нагорода - "золото" в лижній акробатиці від Олександра Абраменка.