Словенський біатлоніст Клемен Бауер / Фото Instagram Klemen Bauer

Знаменитий словенський біатлоніст Клемен Бауер заявив, що не поїде на зимові Олімпійські ігри у Пекіні через відмову вакцинуватися від коронавірусу.

Спортсмен вважає, що його імунна система досить сильна для боротьби з вірусом, тому він не має наміру вакцинуватися "неперевіреним чином".

"Я впевнений у своїй імунній системі і вірю в природний захисний бар'єр. Однак я ні в якому разі не готовий невідомим, неперевіреним чином, без потреби втручатися в свій організм.

Відео дня

Я щиро поважаю рішення кожної людини і приймаю наслідки свого рішення з повною відповідальністю", - написав Бауер у своєму Instagram.

Клемен Бауер є срібним призером чемпіонату світу-2012 у змішаній естафеті. Його найкращим олімпійським результатом стало четверте місце в спринті Ванкувера-2010.

Читайте такожСкандал з Магучіх і Ласіцкене не повинен повторитися: українцям заборонили стояти поруч з символікою РФ на ОлімпіадіНагадаємо, зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні пройдуть з 4 по 20 лютого. Всього розіграють 109 комплектів медалей в 15 видах спорту.

Вакцинація від коронавірусу є обов'язковою для учасників змагань.

Кубок світу з біатлону 2021-2022: результати сезону

  • У загальному заліку у чоловіків лідирують французи Кентен Фійон-Майє (636 очка) і Емільєн Жаклен (501). Топ-3 замикає норвежець Тар'є Бо (486).
  • У жінок в трійку лідерів входять норвежка Марте Олсбю Ройселанд (651 очко), білоруска Дінара Алімбекова (589) і шведка Ельвіра Еберг (563).
  • В України найкращий результат у загальному заліку у Дмитра Підручного (148 очок і 34-е місце) і у Юлії Джими (153 очки і 32-а позиція).