Дар'я Касаткіна / фото instagram.com/kasatkina

Перша ракетка Росії Дар'я Касаткіна, яка напередодні висловилася проти агресії РФ по відношенню до України, поділилася думками про вплив війни на російський теніс.

25-річна спортсменка закликала російських дітей, які хочуть займатися тенісом, відмовлятися від громадянства РФ і їхати з країни-агресора.

"Я думаю, що покоління, яким зараз по 16-17, у них ще є шанси, тому що вони вже грають і у них є можливість виїхати. А ось тим, хто молодший…

Відео дня

Я думаю, багато талановитих дітей, у батьків яких є можливість, напевно, будуть міняти громадянство. Якщо чесно, у нас вже такі питання ходять, тому що усувають від "Вімблдону", і ми не знаємо, що буде далі. А дітям я можу сказати, що якщо є така можливість - діти, міняйте.

Для Міжнародної федерації тенісу Російської Федерації не існує. Ми відлюдники. Не знаю, що далі", - сказала Касаткіна в інтерв'ю YouTube-каналу журналіста Віктора Кравченка.

Крім того, російська тенісистка зазначила, що вона і сама не виключає варіанту зі зміною громадянства.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до повномасштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже 146-й день.

Через військову агресію РФ організатори Wimbledon-2022 заборонили російським і білоруським тенісистам виступити на турнірі. Британці відзначили, що Росія регулярно використовує спортсменів з метою пропаганди. Wimbledon став першим великим турніром з тенісу, який заборонив росіянам і білорусам брати участь в особистих змаганнях.

Вас також можуть зацікавити новини: