Катерина Байндль / фото twitter.com/WTA

У понеділок, 16 січня, відбувся поєдинок першого кола Australian Open-2023, в якому українська тенісистка Катерина Байндль грала проти росіянки Камілли Рахімової. 

Під час цього матчу стався скандальний епізод - провокатори вивісили на трибуні прапор країни-терориста, який потрапив в об'єктиви телекамер.

Крім того, на трибунах сиділа група вболівальників із зображенням президента РФ Володимира Путіна на футболках.

Відео дня

Свою думку про цю ситуацію висловила українка Катерина Байндль. 

"Я була дуже здивована. Дуже дивна історія. Я не знаю, були ці хлопці росіяни чи ні, тому що я не чула їхніх розмов. Мені вони не дуже були схожі візуально на росіян, здавалося, що тільки один з них, який був в "російській" футболці, а інші були іноземці.

Взагалі я намагалася максимально абстрагуватися від них. Я бачила, що вони вивісили російський прапор. Я чула, що вони підтримували Рахімову. Будь-яких фраз про Росію я не чула. Але ж вони явно хотіли щось цим продемонструвати. Загалом, я намагалася не слухати їх, не дивитися навіть в той кут.

Я просто намагалася абстрагуватися від цієї провокації, не вступати в конфлікт, тому що для мене в пріоритеті була перемога над суперницею в грі. Емоції, звичайно, виникають не тільки від матчу, але і від самої ситуації. Тому я робила все, щоб залишатися в "коконі", щоб не заводитися", - наводить слова Байндль сайт btu.org.ua.

Додамо, що матч завершився перемогою Катерини Байндль 7:5, 6:7(8), 6:1. Таким чином, українська тенісистка вперше в кар'єрі вийшла до 2-го раунду Australian Open.

У другому колі Відкритого чемпіонату Австралії Катерина зіграє проти американки Кеті Макнеллі.

Нагадаємо, що організатори Australian Open допустили Рахімову та інших представників РФ і Білорусі до участі в турнірі під нейтральним прапором (без прапорів, гімнів та іншої національної символіки). 

Вас також можуть зацікавити новини: