фото FootballHub

Голосіївський районний суд міста Києва розпочав розглядати клопотання Генеральної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу генеральному секретарю Української асоціації футболу Юрію Запісоцькому по так званій справі "Завод Павелка".

Про це пише FootballHub.

Клопотання не почали розглядати по суті, оскільки за годину після початку засідання в суді зникло світло, а процес має фіксуватися передбаченими законом технічними засобами. Суддя Катерина Плахотнюк прийняла рішення про перенесення розгляду на 9:30 1 листопада.

Сторона обвинувачення просить суд обрати для функціонера УАФ Юрія Запісоцького запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Засідання відкриті, тому будь-хто з журналістів може відвідати судовий процес.

Нагадаємо, що 18 жовтня під час перетину кордону на пропускному пункті Рава-Руська Юрію Запісоцькому була вручена підозра. Юрій Запісоцький та інші працівники Української асоціації футболу (як і президент УАФ Андрій Павелко) проходять у ряді кримінальних проваджень як свідки чи підозрювані. Мова, зокрема, йдеться про так званий "Завод Павелка" з виготовлення штучного покриття та виділення під програму з будівництва футбольних полів державного фінансування, розтрата коштів UEFA, отриманих за участь збірної України у Євро-2016, на закупівлю десятків тонн кави та чаю, що має ознаки фіктивності, та інші.