Великий штраф і часткове закриття трибун: УЄФА покарав УАФ за расистську поведінку вболівальників

УЄФА покарав УАФ за поведінку фанатів на матчах проти Англії та Італії.

Дисциплінарний комітет УЄФА покарав Українську асоціацію футболу (УАФ) за результатами матчів кваліфікації Євро-2024 проти національних команд Англії (1:1) і Італії (1:2).

Як повідомляє офіційний сайт Союзу європейських футбольних асоціацій, УАФ оштрафували на 20 000 євро за расистську поведінку вболівальників, а також на 5 тисяч євро за використання фанатами піротехніки і на 8 тисяч євро - за блокування громадських проходів.

Крім того, свій наступний матч в якості номінального господаря (проти Північної Македонії) збірна України проведе з частково закритими секторами (не менше 5000 місць), а на наступний виїзний матч (проти Мальти) УАФ не зможе продавати квитки українським уболівальникам.

Додамо, що національна збірна України зіграє в рамках кваліфікації Євро-2024 проти Північної Македонії 14 жовтня, а проти Мальти - 17 жовтня.

Поєдинок проти Північної Македонії пройде в чеському Празі на стадіоні "epet Arena". Стадіон може вмістити на своїх трибунах близько 19 тисяч глядачів. УАФ повинна заздалегідь повідомити УЄФА, які сектори будуть закриті. 

Нагадаємо, у групі кваліфікації Євро-2024 збірна України посідає третє місце. В активі "синьо-жовтих" 7 набраних очок. Стільки ж балів у Італії та Північної Македонії. Лідирує в групі збірна Англії - 13 очок. 

Вас також можуть зацікавити новини: