Олександр Зінченко і Фернандіньо / фото instagram.com/zinchenko_96

Напередодні стало відомо, що знаменитий бразильський півзахисник Фернандіньо пішов з "Манчестер Сіті" і став гравцем "Атлетіко Паранаенсе".

Український півзахисник "городян" Олександр Зінченко дуже емоційно звернувся до легендарного екс-футболіста "Шахтаря".

"Більше, ніж просто великий гравець. Більше, ніж просто товариш по команді. Лідер на полі і за межами поля. З самого першого дня в "Манчестер Сіті" ти допоміг мені відчути себе тут як вдома.

Відео дня

Я міг би багато днів говорити про тебе різні хороші речі, і мені так пощастило, що всі ці роки я ділив з тобою роздягальню. Я багато чому навчився у тебе і обов'язково розповім своїм онукам, що в моїй кар'єрі у мене був такий товариш по команді, як Фернандіньо!

Я бажаю тобі всього найкращого на все життя, тому що ти цього заслуговуєш! Я люблю тебе, брате", - написав Зінченко у своєму Instagram.

Відзначимо, що свого часу Фернандіньо дуже сильно допоміг Олександру Зінченку адаптуватися і інтегруватися в команду "Манчестер Сіті". 

У цьому сезоні контракт Фернандіньо з "городянами" підійшов до завершення і бразилець вирішив відправитися грати в свій рідний клуб "Атлетіко Паранаенсе".

У сезоні 2021/2022 на рахунку Фернандіньо 2 голи і 3 асисти в 33 матчах за "Манчестер Сіті" у всіх турнірах.

Фернандіньо: кар'єра і досягнення

  • Українським уболівальникам Фернандіньо запам'ятався яскравим виступом за донецький "Шахтар". З 2005 по 2013 рік бразильських хавбек провів 184 матчі в складі "гірників", в яких забив 31 гол.
  • Шість разів бразилець ставав чемпіоном України, по чотири рази вигравав Кубок України і Суперкубок України. Разом з "гірниками" виграв Кубок УЄФА в 2009 році.
  • У складі "Манчестер Сіті" за 8 років Фернандіньо п'ять разів перемагав в АПЛ, 6 разів в Кубку англійської ліги, двічі в Суперкубку Англії і один раз виграв Кубок Англії. У сезоні-2020/21 став фіналістом Ліги чемпіонів. 
  • Бразилець також був капітаном "городян". Всього у футболці "Ман Сіті" легендарний хавбек зіграв 383 матчі, в яких забив 26 голів і віддав 33 результативних передачі.
  • У складі національної збірної Бразилії Фернандіньо зіграв 53 матчі і забив два голи.