Збірна України з футзалу / фото twitter.com/UEFAFutsal

У п'ятницю, 4 лютого, в рамках півфіналу чемпіонату Європи з футзалу національна збірна України зіграє проти збірної Росії

Українська команда під керівництвом Олександра Косенка дивом потрапила в плей-офф Євро-2022. Нагадаємо, українці посіли друге місце у своїй групі тільки завдяки перемозі Сербії над Нідерландами в останньому турі. Збірна України набрала три очки, програвши в першому турі несподівано Нідерландам (2:3). У другому турі підопічні Косенко розгромили Сербію (6:1) і в останньому турі програли мінімально Португалії (0:1)

Вже в 1/4 фіналу турніру збірна України показала більш гідну і якісну гру, здобувши яскраву перемогу в протистоянні зі збірною Казахстану (5:3)

Відео дня

Збірна Росії свій шлях до півфіналу пройшла більш впевнено. У своїй групі росіяни здобули три розгромні перемоги із загальним рахунком 16:2 та зайняли перше місце. Підопічні Скоровича в першому турі розбили Словаччину з рахунком 7:1, у другому турі розібралися зі збірною Хорватії (4:0) і в третьому турі розгромили Польщу (5:1). В 1/4 фіналу Росія без проблем розібралася зі збірною Грузії з рахунком 3:1. 

Україні дістався досить непростий суперник в 1/2 фіналу. Росія в рейтингу УЄФА займає другу позицію, а Україна - 11-у. Однак, це дуже принциповий противник і українські спортсмени абсолютно точно зроблять все, щоб завоювати путівку у фінал турніру.

Читайте такожПатріотично і голосно: збірна України з футзалу заспівала "Червону руту" після виходу в півфінал Євро-2022 (відео)Україна - Росія: прогноз на матч

Фаворитом цього протистояння букмекери вважають збірну Росії.  

На перемогу команди Скоровича пропонують коефіцієнт 1.50. Нічию оцінили в 7.00, а перемогу України в 3.85.

Букмекери вважають, що матч Росії та України вийде досить результативним: тотал більше 4.5 м'яча йде за 1.40, а тотал менше 4.5 м'яча - за 2.82. 

Євро-2022 з футзалу: головне

  • Престижний турнір приймають Нідерланди з 19 січня по 6 лютого. Матчі проходять в Амстердамі і Гронінгені. 
  • 16 збірних беруть участь у змаганнях. Вони поділені на 4 групи, в кожній - по 4 команди. У плей-офф вийшли по дві найкращі збірні з кожного квартету. Плей-офф, відповідно, почалося зі стадії 1/4 фіналу.
  • Це перший чемпіонат Європи з футзалу, на якому виступають 16 команд, а не 12 як це було раніше. Тепер Євро буде проходити кожні 4 роки, а не кожні 2 роки як це було раніше.
  • Титул чемпіонів Європи захищає Португалія. Між іншим, вони також діючі чемпіони світу.