Україна здобула три очки в турнірну таблицю / фото twitter.com/UEFAFutsal

В другому турі групового етапу чемпіонату Європи-2022 з міні-футболу збірна України розгромила команду Сербії. Поєдинок пройшов на арені "Ziggo Dome" в Амстердамі.

В першому таймі підопічні Олександра Косенка відзначилися у воротах сербів 4 рази. Одного разу суперник примудрився забити у власні ворота.

В другому таймі Михайло Зварич оформив дубль, а Ігор Корсун забив шостий м'яч українців. Серби спромоглися лише на один гол престижу.

Відео дня

Сербія - Україна - 1:6

Голи: Томіч, 39 - Зварич, 2, 34, Васіч, 6 (автогол), Абакшин, 15, Чернявський, 20, Корсун, 38

Україна: Ципун - Фаренюк, Корсун, Шотурма, Зварич - Савенко, Лебідь, Сірий, Чернявський, Абакшин

В іншому матчі нашого квартету Португалія зіграє проти Нідерландів 23 січня о 18:30 за київським часом. В першому турі Україна сенсаційно програла нідерландцям. 28 січня "жовто-сині" зіграють проти португальців.

Євро-2022 з футзалу: головне

  • Престижний турнір приймають Нідерланди з 19 січня по 6 лютого. Матчі проходять в Амстердамі й Гронінгені.
  • Україна потрапила в групу А до Сербії, Португалії та Нідерландів. 
  • 16 збірних беруть участь в змаганнях. Вони поділені на 4 групи, в кожній - по 4 команди. До плей-оф вийдуть по дві найкращі збірні з кожного квартету. Плей-оф, відповідно, розпочнеться зі стадії 1/4 фіналу.
  • Це перший чемпіонат Європи з футзалу, на якому виступають 16 команд, а не 12 як це було раніше. Тепер Євро проходитиме кожні 4 роки, а не кожні 2 як це було раніше.
  • Титул чемпіонів Європи захищає Португалія. Між іншим, вони також чинні чемпіони світу.