Карім Бензема / Фото REUTERS

Головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам розповів, чому нападник "Реала" Карім Бензема покинув розташування національної команди перед стартом ЧС-2022 з футболу. 

54-річний фахівець заявив, що володар "Золотого м'яча-2022" через травму самостійно прийняв рішення покинути табір збірної Франції перед стартом мундіалю в Катарі, хоча тренер залишив його в заявці на турнір.

"Карім приєднався до нас 14 листопада після періоду, коли майже не грав у клубі. Він слідував індивідуальній програмі, його повернення до колективних тренувань було відкладено. У мене не було, як і у випадку з Рафаелем Вараном, мети побачити, як він вийде в старті в першому матчі проти Австралії.

Відео дня

Коли Карім отримав травму, наш лікар супроводжував його до клініки Аспетар на МРТ. Карім передав результати комусь із "Реала", хто також висловив йому свою думку. Коли він повернувся в готель, було вже за північ. Я прийшов до Каріма в номер разом з нашим лікарем, який надав мені звіт про МРТ.

Карім був засмучений, тому що цей чемпіонат світу для нього багато значив. Він говорив мені: "Я мертвий". Діагноз нашого лікаря збігався з тим, який йому поставили в Мадриді. У кращому випадку його повернення до тренувань не могло відбутися раніше 10 грудня.

У дописі у своїй соціальній мережі він висловив розчарування тим, що йому довелося залишити команду, але виправдовував це рішення своєю турботою про команду. Ми пробули разом близько двадцяти хвилин. Йдучи, я сказав йому: Карім, це не терміново. Домовся про своє повернення з тренером команди. Прокинувшись, я дізнався, що він поїхав. Це його рішення, він не скаже вам зворотного, Я розумію і поважаю його", - наводить слова Дідьє Дешама видання Le Parisien.

Нагадаємо, Карім Бензема був включений в заявку збірної Франції на ЧС-2022, але покинув розташування команди перед самим стартом мундіалю в Катарі. Офіційна версія - травма. Сам футболіст пояснював свій відхід тим, що вирішив поступитися місцем тому, хто більше допоможе національній команді.

За чутками, між Дешамом і Бензема виник конфлікт. При цьому форвард "Реала" відписався в соціальних мережах від більшості партнерів по збірній Франції.

На ЧС-2022 у Катарі збірна Франції дійшла до фіналу, де поступилася національній команді Аргентини у серії пенальті.

Вас також можуть зацікавити новини: