Артем Довбик / фото REUTERS

Нападник національної збірної України та "Дніпра-1" Артем Довбик може перебратися в турецький чемпіонат.

Як повідомляє видання Aksam, у послугах українського голеадора зацікавлений стабульський "Фенербахче".

Турецький гранд найближчим часом має намір посилити атакуючий потенціал команди, і Довбик здається їм відмінним кандидатом для досягнення цієї мети.

Відео дня

"Фенербахче" ставить завдання підписати українського форварда до поєдинків другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти київського "Динамо".

Керівництво "Фенербахче" розраховує домовитися з "Дніпром-1" по Довбику якомога раніше, щоб український форвард зумів пройти з командою тренувальний збір в Австрії, планований на 1-7 липня.

Крім того, за даними джерела, Довбик готовий покинути "Дніпро-1" через війну, яку розв'язала РФ проти України і не проти продовжити кар'єру в турецькому чемпіонаті.

Нагадаэмо, "Динамо" Київ зіграє проти "Фенербахче" у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів. Перший матч відбудеться в польському місті Лодзь на стадіоні ЛКС імені Владислава Круля 20 липня, початок - о 21:00 за київським часом. Матч-відповідь пройде 26 або 27 липня в Стамбулі на клубному стадіоні "Фенербахче" - "Шюкрю Сараджоглу".

Раніше УНІАН повідомляв, що у послугах Артема Довбика зацікавлений один з найзнаменитіших клубів Англії - "Ноттінгем Форест". Новачок АПЛ вже почав переговори з "Дніпром-1" щодо трансферу українця. 

Також повідомлялося про інтерес до Довбика з боку італійських клубів - "Торіно", "Удінезе" і "Болонья".

Артем Довбик: кар'єра

  • 24-річний Довбик виступав за "Черкаський Дніпро", "Дніпро", молдавську "Зорю" і данські "Мітьюлланд" і "Сеннерйюск", а в 2020 році повернувся в Україну, поповнивши склад "Дніпра-1".
  • У минулому сезоні Артем провів за "Дніпро-1" 18 матчів у всіх турнірах, забивши 14 голів і віддавши 5 результативних передач.
  • Широкій громадськості форвард став відомий після свого переможного гола у ворота збірної Швеції в матчі 1/8 фіналу Євро-2020. Цей м'яч вивів збірну України до чвертьфіналу турніру.
  • За збірну України Артем зіграв вісім поєдинків, в яких забив 3 голи. 

Вас також можуть зацікавити новини: