Іспанія - Україна / фото twitter.com/UEFAFutsal

У неділю, 6 лютого, національна збірна України з футзалу грала проти Іспанії матч за 3-єе місце чемпіонату Європи-2022. Сенсації не вийшло, гра завершилася впевненою перемогою іспанців. 

У першому таймі гра була відносно рівною, але завершилася перша половина гри на користь Іспанії з рахунком 2:1. Голами у іспанців відзначилися Мельядо і Солано. За українців забив Чернявський. 

У другій половині гри Україна всі сили кинула на атаку, грали в п'ять польових, за що і поплатилися. Українці непогано грали, створювали хороші моменти, але реалізація підводила наших спортсменів. Іспанці ж скористалися своїми моментами більш якісно, що і призвело до впевненої перемоги підопічних Федеріко Відаля. 

Відео дня

Іспанія - Україна - 4:1

Голи: Мельядо, 10, Солано, 18, Ортіс, 31, Адольфо, 32 - Чернявський, 17

Іспанія: Хесус Ерреро, Ортіс, Рауль Гомес, Лосано, Мельядо, Плана, Борха, Бойіс, Адольфо, Сесіліо, Чіно, Рауль Кампос, Солано.

Україна: Ципун, Чернявський, Корсун, Шотурма, Зварич, Савенко, Радевич, Разуванов, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба, Фаренюк, Педяш.

Нагадаємо, що Україна в півфіналі Євро-2022 з футзалу програла збірній Росії, а Іспанія поступилася Португалії. Обидва поєдинки завершилися з однаковим рахунком 3:2. 

Читайте такожОбразилися за пісню про Путіна: представники РФ зажадали від УЄФА покарати УкраїнуДодамо, що 6 лютого буде зіграний також і фінал чемпіонату Європи з футзалу, в якому Португалія зіграє з Росією. Гра розпочнеться о 18:30 за київським часом.

Євро-2022 з футзалу: головне

  • Престижний турнір приймають Нідерланди з 19 січня по 6 лютого. Матчі проходять в Амстердамі і Гронінгені. 
  • 16 збірних брали участь у змаганнях. Вони були поділені на 4 групи, в кожній - по 4 команди. У плей-офф вийшли по дві найкращі збірні з кожного квартету. Плей-офф, відповідно, почалося зі стадії 1/4 фіналу.
  • Це перший чемпіонат Європи з футзалу, на якому виступило 16 команд, а не 12 як це було раніше. Тепер Євро буде проходити кожні 4 роки, а не кожні 2 роки як це було раніше.
  • Титул чемпіонів Європи захищає Португалія. Між іншим, вони також діючі чемпіони світу.