Руслан Ротань / фото УАФ

У вівторок, 27 червня, збірна Україн U21 зіграла внічию проти Іспанії (2:2) в рамках третього туру групового етапу молодіжного Євро-2023. 

Головний тренер "синьо-жовтих" Руслан Ротань підбив підсумки поєдинку. Фахівець привітав команду з виходом в плей-офф турніру і присвятив це досягнення українським воїнам, які захищають країну від вторгнення російських окупантів. 

"Вітаю команду з виходом у чвертьфінал, ми це заслужили. Матчем з Іспанією ми підтвердили, що команда знаходиться на правильному шляху. Зараз в роздягальні стоїть тиша, але я сказав хлопцям: якби два роки тому, коли ми збирали команду, нам хтось сказав, що ми як мінімум будемо грати на рівних з Іспанією, мабуть, ніхто б не повірив.

Відео дня

Тому я вітаю підопічних з цим результатом, з хорошою грою, що дуже важливо для мене. Ми довго йшли до цього. Хороший матч як на майбутнє, так і взагалі. Вітаю суперників з першим місцем в групі, у них дуже хороша команда.

Вихід до чвертьфіналу присвячуємо нашим воїнам на фронті. Ми також билися за всю Україну і показали цей результат для всієї країни, наших воїнів.

Перш за все, дуже приємно, що фахівці дуже добре говорять про нашу команду і роблять безліч компліментів. Хлопці це заслужили. Ми прагнули до цього два роки, коли йшли у фінальну частину, прагнули поліпшити нашу гру. Це повна заслуга хлопців.

Я дуже пишаюся нашими хлопцями, які показали себе, які прагнуть і кожен день працюють, щоб покращувати свою гру", - наводить слова Ротаня офіційний сайт УАФ.

Відзначимо, що молодіжна збірна України пройшла груповий етап фінальної частини Євро-2023 без поразок і посіла друге місце в групі, набравши 7 очок. У першому турі підопічні Ротаня перемогли Хорватію (2:0), у другому турі виграли у Румунії (1:0). 

В 1/4 фіналу молодіжного Євро-2023 збірна України зіграє проти переможця групи D. ймовірно, це буде збірна Франції. Матчі останнього туру в групі D будуть зіграні 28 червня. 

Нагадаємо, фінальна частина молодіжного чемпіонату Європи проходить в Грузії і Румунії з 21 червня по 8 липня. 

Вас також можуть зацікавити новини: