Андрій Павелко / фото УАФ

Президент УАФ Андрій Павелко назвав регіони України, де проводитиметься наступний сезон української Прем'єр ліги.

За словами Павелка, ігри чемпіонату України з футболу зможуть прийняти Київ і Київська область, а також Львівська, Закарпатська та Тернопільська області.

"Старт УПЛ - Київ, Київська, Львівська, Закарпатська і, можливо, Тернопільська області. Це ті наші регіони, у яких є багато можливостей по футбольній інфраструктурі.

Відео дня

Ми будемо працювати з усіма органами влади, щоб саме в цих регіонах попередньо розпочався чемпіонат. Цей список може бути розширений. Ми розуміємо, що це великий виклик", - сказав Павелко в інтерв'ю Youtube-каналу "ЧИСТИЙ ПІДКАсТ".

Нагадаємо, через розв'язану РФ повномасштабну війну, чемпіонат України з футболу був завершений достроково. Турнірна таблиця УПЛ сезону 2021/22 років зафіксована станом на 24 лютого 2022 року.

Сезон УПЛ 2022/2023: що відомо

  • Наприкінці травня відбулися збори клубів УПЛ, на яких було прийнято рішення проводити наступний сезон чемпіонату України, незважаючи на війну в країні.
  • Міністерство молоді та спорту України дозволило проведення спортивних змагань в окремих регіонах.
  • У новому сезоні в Прем'єр-лізі зіграють 16 команд, матчі чемпіонату пройдуть у два кола (30 турів).
  • Участь у новому сезоні УПЛ не зможуть прийняти чернігівська "Десна" і "Маріуполь", однак за ними було закріплено місце в чемпіонаті.
  • З першої ліги в УПЛ вийшли "Металіст" і "Кривбас".
  • Всі матчі у воєнний час будуть проходити без присутності глядачів на трибунах.