Збірна України U21 / фото УАФ

Стало відомо ім'я тренера, який очолить збірну України на футбольному турнірі Олімпіади-2024 в Парижі. 

Як повідомляє офіційний сайт УАФ, після завершення молодіжного Євро-2023 з футболу збірна України U21 отримає статус олімпійської і готуватиметься до Ігор-2024 під керівництвом Руслана Ротаня.

Відзначається, що в контракті Ротаня була прописана опція продовження угоди в разі успішного виступу на молодіжній першості Європи, а саме - отримання олімпійської ліцензії.

Відео дня

Додамо, що згідно з регламентом Олімпійських ігор, участь у турнірі можуть брати футболісти, які народилися після 1 січня 2001 року. Кожна команда може внести в заявку з 18-х футболістів тільки трьох виконавців, які старше цього віку.

Крім того, на сайті Української асоціації футболу повідомляється, що підготовку до наступної континентальної першості (Євро-2025) молодіжна збірна України (гравці 2002 року народження і молодше) почне під керівництвом нового тренера. Ім'я фахівця поки не розголошується. 

Нагадаємо, збірна України U21 під керівництвом Руслана Ротаня перемогла в 1/4 фіналу збірну Франції і вийшла в півфінал турніру. Цей успіх дозволив "синьо-жовтим" вперше в історії отримати путівку на футбольний турнір Олімпійських ігор. 

У півфіналі Євро-2023 молодіжна збірна України зіграє проти Іспанії. Матч відбудеться в середу, 5 липня. Початок зустрічі - о 22:00 за київським часом. 

Вас також можуть зацікавити новини: