Патрік ван Леувен / фото ФК Шахтар

Нідерландський спеціаліст Патрік ван Леувен призначений на пост головного тренера донецького "Шахтаря". 

Про призначення 53-річного тренера повідомляє прес-служба "гірників". 

Патрік ван Леувен підписав контракт з "Шахтарем" до літа 2025 року.

Відео дня
фото ФК Шахтар

"Хочу привітати Патріка ван Леувена як головного тренера нашої команди. Якщо подивитися на історію, то у нас дуже глибокі взаємини з Патріком: він приєднався до нашого клубу у 2006 році як заступник директора Академії, потім став директором. На мою думку, за останні 20 років це найкращий директор Академії, який у нас був дуже системний, дуже професійний, потім пішов до інших клубів: був спортивним директором, головним тренером "Маккабі", а потім була "Зоря", яка, вважаю, стала апогеєм його кар'єри. Вони побудував цю команду фактично з нуля і посіли третє місце у чемпіонаті України, а Патріка визнано найкращим тренером сезону.

І за сукупністю всіх цих факторів ми вирішили призначити Ван Леувена головним тренером нашої команди", - заявив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

Нагадаємо, нідерландський фахівець змінив на посаді наставника "гірників" Ігора Йовічевіча, який був звільнений напередодні разом з усім тренерським штабом. Ван Леувен став 36-м головним тренером в історії "Шахтаря".

Відзначимо, що нідерландець вже працював в донецькому клубі. З 2006 по 2013 рік він обіймав посаду координатора та директора академії "Шахтаря".

Попереднім місцем роботи Патріка ван Леувена була "Зоря". У минулому сезоні під його керівництвом луганський клуб посів третє місце в УПЛ. 

За підсумками минулого сезону Ван Леувен був визнаний найкращим тренером чемпіонату України

Також нідерландець був спортивним директором "Кайрата", директором академії і тренером "Феєнорда" і "Маккабі" Тель-Авів.

Вас також можуть зацікавити новини: