Стівен Джеррард повертається в АПЛ / фото REUTERS

Колишній футболіст "Ліверпуля" і збірної Англії Стівен Джеррард повертається в англійську Прем'єр лігу. 

Футбольний клуб "Астон Вілла" оголосив на своєму офіційному сайті про призначення Стівена Джеррарда новим головним тренером першої команди.

Згідно з інформацією від прес-служби "левів", клуб зумів домовитися з" Рейнджерс " про компенсацію за тренера. Деталі контракту не вказано, повідомлялося, що він буде підписаний на 2,5 роки.

Відео дня

Стівен Джеррард прокоментував своє призначення головним тренером бірмінгенського клубу, відзначивши велику історію"вілли". 

"Астон Вілла" - клуб з багатою історією і традиціями в англійському футболі, і я безмірно пишаюся тим, що став їх новим головним тренером.

У моїх бесідах з Нассефом, Уесом та іншими членами ради стало очевидно, наскільки амбітні їхні плани щодо клубу, і я з нетерпінням чекаю можливості допомогти їм у досягненні їхніх цілей", - сказав Джеррард.

Читайте такожЧерез Геную до Мілана? Що чекати від Шевченка в його новому футбольному клубіТакож фахівець висловив подяку своєму колишньому клубу - шотландському "Рейнджерс". 

"Я хотів би висловити щиру подяку всім, хто пов'язаний з Рейнджерс, за надану мені можливість керувати таким культовим футбольним клубом. Допомогти їм завоювати рекордне 55-е чемпіонство в ШПЛ завжди буде займати особливе місце в моєму серці. Я хочу побажати гравцям, персоналу і вболівальникам всього найкращого в майбутньому", - додав Стівен.

Попередній тренером "Астон Вілли" був Дін Сміт. Шотландський фахівець керував командою з жовтня 2018 року. За період своєї роботи, Сміт зміг повернути "Астон Віллу" в англійську Прем'єр лігу, а також вивести у фінал Кубка англійської ліги, де вони програли "Манчестер Сіті". 

Стівен Джеррард: кар'єра

  • З 8 років виховувався в Академії "Ліверпуля". У 1998 році дебютував в основному складі команди.
  • У складі "Ліверпуля" зіграв понад 700 матчів, в яких забив майже дві сотні голів. 
  • З "Ліверпулем" вигравав двічі Кубок Анлії, тричі Кубок Ліги, двічі Суперкубок Англії, Лігу чемпіонів, Кубок УЄФА і двічі Суперкубок УЄФА.
  • У 2015 році покинув "Ліверпуль", провівши сезон в американському "Лос-Анджелес Гелаксі".
  • З 2017 по 2018 рік Джеррард працював з командою "Ліверпуля" у віці до 19 років.
  • У 2018-му він очолив "Рейнджерс" і став з командою чемпіоном Шотландії в сезоні-2020/21.