Збірна України з футболу / фото УАФ

У вівторок, 17 жовтня, в рамках восьмого туру відбору на Євро-2024 з футболу збірна України зіграла проти Мальти. 

Гра проходила на Національному стадіоні в місті Та-Калі. Обслуговував цю зустріч арбітр з Данії Мортен Крог. Його асистенти - Денніс Волленберг Расмусмен і Стефен Брамсен. Четвертий рефері - Міккель Реддер.

Збірна України здобула перемогу над Мальтою з рахунком 3:1. Мальтійці першими відкрили рахунок - на 14-й хвилині відзначився Мбонг. На 38-й хвилині Камензулі забив у власні ворота і зрівняв рахунок у грі. Через чотири хвилини Артем Довбик реалізував пенальті та вивів збірну України вперед.

Відео дня

Крапку у грі поставив Михайло Мудрик, який забив красивий гол на 85-й хвилині зустрічі. Це був дебютний гол для вінгера у складі "синьо-жовтих". 

Перемога у цій грі дозволила збірній України обійти Італію та піднятися на друге місце у турнірній таблиці. В активі "синьо-жовтих" 13 очок. На першому місці Англія з 16 балами. У Італії 10 очок, але заграно на одну гру менше, ніж в України. 

Мальта - Україна - 1:3

Голи: Мбонг, 14 - Камензулі, 38 (аг), Довбик, 42 пен, Мудрик, 85

Мальта: Бонелло, Камензулі, Жан Борг, Пепе, Стів Борг, Джозеф Мбонг (Аттар, 79), Ніколай Мускат (Крістенсен, 70), Янкам (Пізані, 87), Гійом’є, Пол Мбонг (Монтебелло, 87), Нвоко (Сатаріано, 70)

Запасні: Аль-Тумі, Ґалеа, Аттар, Шоу, Пізані, Монтебелло, Пейбер, Сатаріано, Оверенд, Крістенсен, Зак Мускат, Апап

Україна: Трубін, Миколенко, Матвієнко (Сваток, 46), Забарний, Караваєв (Зубков, 76), Сидорчук, Зінченко (Піхальонок, 87), Судаков (Назарина, 67), Мудрик, Ванат (Конопля, 67), Довбик

Запасні: Бущан, Різник, Михайліченко, Сваток, Попов, Конопля, Назарина, Піхальонок, Буяльський, Русин, Зубков, Яремчук

Попередження: Пізані, 90+2 - Матвієнко, 31, Зубков, 90+2

Онлайн-трансляція матчу

Арбітр дає фінальний свисток! Збірна України обіграла Мальту з рахунком 3:1!

90+2 - Сутичка в центрі поля. По жовтій картці отримали Пізані та Зубков. 

90 - Чотири хвилини компенсував арбітр!

88 - Подвійна заміна у Мальти. Монтебелло та Пізані вийшли на поле замість П. Мбонга та Янніка. 

87 - Заміна у складі збірної України. Піхальонок вийшов на поле замість Зінченка. 

85 - ГОООООООЛ!!!! Мудрик таки добився свого!!! Михайло змістився з флангу і потужно пробив у дальній кут!!! Фантастичний гол! Вітаємо Мудрика з дебютним голом за збірну!

79 - Заміна у Мальти. Аттар вийшов на поле замість Мбонга. 

79 - Зубков намагався навісити на дальню штангу на Довбика, але трішки не розрахував з силою. М'яч пролетів зависоко над головою нападника. 

76 - Заміна у збірної України - замість Караваєва на поле вийшов Зубков. 

75 - Мбонг непогано пробив з дальної дистанції, м'яч пролетів трішки вище воріт.

71 - Мудрик прицільно пробив з-за меж штарфного майданчика у дальній кут, але воротар у неймовірному стрибку відбив удар Михайла.

70 - Заміни у Мальти. Сатаріано вийшов замість Нвоко, а Крістенсен змінив Ніколая Муската. 

67 - Подвійна заміна у збірної України - замість Судакова і Ваната на поле вийшли Назарина та Конопля. 

65 - Мбонг відібрав м'яча у Мудрика і пробив в бік воріт, удар заблокував Віталій Миколенко. 

60 - Пожежа біля воріт збірної України. Спочатку був небезпечний простріл з флангу, захисник вибив м'яч. Потім гравець збірної Мальти пробив потужно з-за меж штрафного майданчика, врятував сейв Трубіна. 

59 Жовту картку за розмови отримав головний тренер збірної Мальти Мікеле Марколіні. 

58 - Спроба удару Судакова після зміщення з флангу в центр заблокована захисниками збірної Мальти. 

54 - Зінченко непогано відпасував на Мудрика, Михайло спробував обіграти захисника збірної Мальти, але втратив м'яча. 

51 - Мбонг жорстко зіграв проти Мудрика. Це фол. 

48 - Відповідь України - Судаков пробив з лінії штрафного майданчика після передачі Мудрика, голкіпер Мальти впіймав м'яч. 

47 - Гравець Мальти пробив непогано, але Трубін зіграв надійно та забрав м'яч. 

46 - Заміну в перерві зробив Ребров. Замість Матвієнка на поле вийшов Сваток.

46 - Другий тайм розпочато!

Перерва!

45+2 - Момент у збірної України! Довбик виходив на ударну позицію, але воротар збірної Мальти вибив м'яч у нього з-під ніг. Мудрик пробив з-за меж штрафного, але його удар голкіпер також відбив. Чудовий сейв. 

45 - Ледь не зрівняли рахунок господарі! Гравець збірної Мальти пробив з-за меж штрафного майданчика і влучив у перекладину! Дуже пощастило!

42 - ГООООООООЛ!!!! Артем Довбик реалізував пенальті! Україна попереду - 2:1!

41 - Пенальті у ворота Мальти! Мудрика збили у штрафному майданчику!

38 - ГООООООЛ!!! Гравець збірної Мальти на рівному місці забив м'яч у власні ворота! Курйозний гол, але головне, що рахунок знову рівний!

35 - Небезбечний момент у збірної України - Мудрик пробив після прострілу з флангу, але воротар у неймовірному стрибку відбив удар. А ще арбітр зафіксував офсайд. Навіть якби забили, гол би не зарахували. 

33 - Гравець збірної Мальти пробив з середньої дистанції - мимо воріт.

Відео голу Мбонга у ворота збірної України:

31 - Жовту картку отримав Матвієнко за фол проти Нвоко. 

30 - Надійно грає в обороні збірна Мальти, обороняючись великими силами. Важко гравцям зібрної України знайти вільний простір та створювати моменти. 

28 - Мальтійці вже починають тягнути час. Більше хвилини Пепе "вкрав" часу на медичну допомогу. А все тому, що в нього влучив м'ячем Судаков..

26 - Судаков непогано пробив з лінії штрафного майданчика, удар заблоковано. Буде кутовий. 

24 - Зінченко увірвався в штрафну та впав у боротьбі із захисником. Суддя показує, що без порушення правил. Пенальті не буде. 

20 - Момент потенційно міг бути у України, але Судаков не зміг у штрафному майданчику переграти суперника. 

17 - Судаков небезпечно прострілив у штрафний майданчик з правого флангу, мальтійці у метушні все ж вибили м'яч. 

14 - Пауза у грі виникла. Пошкодження у боротьбі з Мудриком отримав капітан збірнох Мальти.

12 - ГОЛ! Мальта відкриває рахунок у грі! Мбонг втік від захисників збірної України та пробив Трубіна!

9 - Збірна України забрала м'яч під контроль з перших хвилин та грає першим номером, але поки що без гострих моментів в атаці. 

6 - Момент у Мальти! Мбонг накрутив кількох гравців збірної України на фланзі та виконав простріл у штрафний майданчик, українські захисники зіграли надійно та вибили м'яч. 

3 - Мудрик виконав простріл у штрафний майданчик, м'яч після рикошету відлетів знову до Михайла і вінгер збірної України пробив з декількох метрів з гострого кута, але не влучив у ворота. Перший потенційно небезпечний момент "синьо-жовтих" у грі.

1 - Суддя дає стартовий свисток. Матч розпочато!

Хвилина мовчання перед стартом поєдинку Мальта - Україна.

Перший матч збірних Мальти та України в рамках поточного відбіркового турніру завершився перемогою "синьо-жовтих" з рахунком 1:0. Єдиний гол забив Віктор Циганков, реалізувавши пенальті. 

Результати збірної України в рамках кваліфікації Євро-2024: Англія (0:2), Північна Македонія (3:2), Мальта (1:0), Англія (1:1), Італія (1:2), Північна Македонія (2:0). 

Результати Мальти у відборі на Євро-2024: Північна Македонія (1:2), Італія (0:2), Англія (0:4), Україна (0:1), Північна Македонія (0:2), Італія (0:4). 

Стартовий склад збірної України на гру: 

фото УАФ

Матч проти Мальти збірна України зіграє у синій формі: 

фото УАФ

Стадіон у місті Та-Калі, на якому сьогодні збірна України зіграє з Мальтою. На трибунах очікується близько 3000 глядачів. 

фото УАФ

Заявка збірної України на матч проти Мальти: 

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо"), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Португалія), Дмитро Різник ("Шахтар")

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля (обидва - "Шахтар"), Денис Попов, Олександр Караваєв (обидва - "Динамо"), Олександр Сваток ("Дніпро-1"), Віталій Миколенко ("Евертон", Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Богдан Михайличенко ("Динамо" Загреб, Хорватія)

Півзахисники: Віталій Буяльський ("Динамо"), Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (усі - "Шахтар"), Олександр Піхальонок ("Дніпро-1"), Олександр Зінченко ("Арсенал", Англія), Михайло Мудрик ("Челсі", Англія), Сергій Сидорчук ("Вестерло", Бельгія)

Нападники: Артем Довбик ("Жирона", Іспанія), Роман Яремчук ("Валенсія", Іспанія), Владислав Ванат ("Динамо"), Назарій Русин ("Сандерленд", Англія)

фото УАФ

Матч проти Мальти пропустить Руслан Малиновський. Півзахисник "синьо-жовтих" отримав жовту картку в грі проти Північної Македонії, яка стала для нього третьою в цьому відборі. Таким чином, він був дискваліфікований на одну гру. 

Положення команд у турнірній таблиці групи C:

фото УАФ

Слова тренерів перед матчем Мальта - Україна

Головний тренер збірної України Сергій Ребров

Сергій Ребров / фото УАФ

"У першому матчі Мальта, на мою думку, грала відкрито. У неї були моменти, особливо – в першому таймі. Їх було достатньо. Для нас це буде дуже важлива гра. Ми повинні бути дуже сконцентровані. Для нас це буде дуже важлива гра, як і з Північною Македонією. Я впевнений всі гравці це розуміють. Ми готуємося дуже серйозно".

Головний тренер збірної Мальти Мікеле Марколіні:

Мікеле Марколіні / фото УАФ

"За винятком останнього матчу, проти Північної Македонії, збірна України використовувала одну і ту ж схему. Це свідчить про те, що суперник має чітко визначений стиль гри, з яким нашій команді доведеться боротися.

Зараз ситуація інша, ніж перед нашою попередньою зустріччю. Тоді в України тільки з'явився новий тренер, який не мав багато часу на реалізацію своїх думок.

Я очікую іншу гру. Нам варто адаптуватися до нової збірної України. Ми розуміємо, що суперник б'ється з Італією за друге місце в групі. Це додає нашій зустрічі важливості, оскільки її результат матиме безпосередній вплив на турнірну таблицю".