Іспанія - Україна / фото УАФ

У середу, 5 липня, збірна України U21 грала проти Іспанії поєдинок 1/2 фіналу молодіжного Євро-2023 з футболу. 

Зустріч проходила на стадіоні "Стяуа" в Бухаресті (Румунія). Обслуговув цей матч бельгійський рефері Ерік Ламбрехтс.

Збірна Іспанії здобула перемогу, забивши п'ять голів у ворота "синь-жовтих". Два м'ячі іспанці забили у першому таймі, ще три у другій половині гри. Збірна України змогла відзначитися лише раз - на 13-й хвилині після передачі Мудрика забив Бондаренко. 

У фіналі молодіжного Євро-2023 Іспанія зіграє проти Англії, яка в 1/2 фіналу розгромила Ізраїль з рахунком 3:0. 

Іспанія - Україна - 5:1

Голи: Руїс, 17, Сансет, 23, Бланко, 54, Орос, 68, Гомес, 77 - Бондаренко, 13

Іспанія: Тенас Гомес, Паредес, Пачеко, Міранда, Бланко (Бернабе, 75), Баена (Вейга, 75), Сансет (Орос, 58), Родрі (Барренечеа, 58), Руїс, Серхіо Гомес (Рікельме, 80)

Україна: Трубін, Сич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко (Брагару, 61), Бондаренко (Очеретько, 76), Бражко (Желізко, 61), Судаков, Мудрик, Назаренко (Кащук, 46), Сікан (Ванат, 61)

Попередження: Бланко, 36 - Сич, 44

Онлайн-трансляція

Матч завершено!

90 - Дві хвилини компенсував рефері. 

90 - Кащук опинився у хорошій позиції для удару, пробив з-за меж штрафного майданчика, але по центру воріт. М'яч впевнено забрав до рук воротар. 

84 - Небезпечний момент у Іспанії. Півзахисник "Фурії Рохи" увірвався у штрафний майданчик і пробив у ближній кут, але влучив у стійку. 

83 - Момент у збірної України. Очеретько пробив потужно з меж штрафного майданчика, але його удар заблокував захисник іспанців. 

80 - Заміна у збірної Іспанії. Замість Гомеса на поле вийшов Рікельме.

77 - ГОЛ! Збірна Іспанії забиває п'ятий гол. Серхіо Гомес з лінії штрафного майданчика пробив у дальню "дев'ятку". 

76 - Заміна у збірної України. Замість Бондаренка на поле вийшов Очеретько. 

75 - Подвійна заміна у складі збірної Іспанії. Замість Баени і Бланко у гру вступили Вейга і Бернабе. 

74 - Міранда увірвався у штрафний майданчик з лівого флангу і пробив небезпечно у ближній кут. М'яч пролетів мимо воріт. 

68 - ГОЛ! Четвертий м'яч влітає у сітку воріт української команди. Орос отримав м'яч на лінії штрафного майданчика і пробив ідеально точно в дальній кут воріт.

61 - Потрійна заміна у складі збірної України. Брагару, Желізко та Ванат вийшли на поле замість Вівчаренка, Бражка та Сікана. 

58 - Подвійна заміна у складі збірної Іспанії. Замість Родрі та Сансета на поле вийшли Барренечеа та Орос. 

57 - Бондаренко потужно пробив з-за меж штрафного майданчика у дальній кут, але воротар збірної Іспанії врятував свою команду, відбивши удар. 

54 - ГОЛ! Третій м'яч у ворота збірної України забивають іспанці. Бланко відібрав м'яч у Бондаренка на лінії штрафного майданчика і пробив ідеально точно у кут воріт. Без шансів для Трубіна.

47 - Судаков увірвався у штрафний майданчик з лівого флангу, пробив по воротах, але воротар забрав м'яч до рук. До того ж суддя побачив фол у цьому епізоді і призначив штрафний удар на користь іспанців. 

46 - Момент у України! Бондаренко отримав рас від Судакова і потужно пробив з лінії штрафного майданчика, м'яч пролетів над "дев'яткою".

46 - Заміна у складі збірної України. Замість Назаренка у гру вступив Кащук. 

Суддя дав свисток про початок другого тайму!

Перерва!

44 - Небезпечний штрафний удар заробили іспанці. Сич сфолив біля власного штрафного майданчика. Арбітр показав жовту картку українському захиснику. 

40 - Ще один момент створює Мудрик! Михайло виконав точний простріл з лівого флангу на Сікана, Данило пробив, але воротар витягнув м'яч з нижнього кута. Були дуже близькими "синьо-жовті", щоб зрівняти рахунок.

38 - Мудрик виконав хорошу подачу з лівого флангу у штрафний майданчик, захист іспанців в цьому епізоді зіграв надійно. 

36 - Бланко отримує жовту картку. Сфолив іспанець проти Мудрика та зірвав небезпечну контратаку "синьо-жовтих".

35 - Небезпечно прострілював у штрафний майданчик на Назаренка Мудрик, але воротар іспанців зіграв на випередження та забрав м'яч до рук. 

34 - Мудрик виконав небезпечну подачу зі штрафного, але іспанські захисники зуміли відбитися. 

33 - Судакова збили на підступах до штрафного майданчика збірної Іспанії. Штрафний удар для України. 

28 - Сфолив Мудрик у центрі поля і занадто емоційно відреагував на цей момент. Арбітр зустріч провів бесіду з вінгером збірної України і заспокоїв його. Наступного разу може й жовту картку показати, потрібно бути спокійнішим Михайлу. 

26 - Ще один момент створює збірна Іспанії. Руїс обіграв Таловєрова, віддав п'ятою пас на хід партнеру у штрафний майданчик, але захисник збірної України зіграв на випередження і вибив м'яч. 

23 - ГОЛ! Другий м'яч забиває збірна Іспанії. Провалилися опорні півзахисники збірної України і залишили Сансета вільним по центру перед штрафним майданчиком. Півзахисник іспанців цим скористався і наніс потужний і точний удар по воротам. М'яч після невеликого рикошету залетів у кут воріт "синьо-жовтих". 

20 - Непогану атаку провела збірна України. Вівчаренко у хорошій позиції на лівому фланзі отримав м'яч, зробив навіс у штрафний майданчик, але подача вийшла трішки засильною. М'яч після скидки Назаренка забрав воротар. 

17 - ГОЛ! Зрівнює рахунок збірна Іспанії. Руїс увірвався в штрафний майданчик, виграв боротьбу у Бражка та пробив без шансів для Трубіна. 

13 - ГОООЛ!!! Михайло Мудрик обіграв захисника на лівому фланзі, увірвався в штрафний майданчик і віддав в центр на вільного Артема Бондаренка, який пробив точно у кут воріт!

11 - Знову момент у іспанців! Баена прийняв м'яч у штрафному майданчику і пробив у дальній кут, але не влучив у ворота.

8 - Небезпечний момент у Іспанії! Сансет пробив потужно з меж штрафного майданчика у ближній кут, але Трубін правильно вибрав позицію та відбив удар. 

6 - Хуан Міранда небезпечно навісив з лівого флангу, але захисник збірної України виграв верхову боротьбу і вибив м'яч. 

3 - Небезпечну подачу з кутового виконали українці, але воротар збірної Іспанії зіграв надійно на виході і вибив м'яч кулаком за межі штрафного майданчика. 

2 - Момент у збірної України. Мудрик прорвався по лівому фланзі, увійшов у штрафний майданчик, змістився ближче до центру і пробив, але його удар заблокував захисник. Буде кутовий.

Суддя дає стартовий свисток. Матч розпочато!

Підопічні Руслана Ротаня в 1/4 фіналу сенсаційно перемогли збірну Франції з рахунком 3:1. Збірна Іспанії у чвертьфіналі молодіжної першості континенту вибила Швейцарію.

Збірні Іспанії та України вже перетиналися на цьому турнірі. На стадії групового етапу команди зіграли внічию з рахунком 2:2. 

Іспанія - Україна: де дивитися матч

Іспанія - Україна: прогноз букмекерів на матч

Склад збірної України на матч проти Іспанії:

фото УАФ

Огляд матчу 3-го туру групового етапу молодіжного Євро-2023 між збірними Іспанії та України:

Збірна України зіграє сьогодні у такій формі: 

фото УАФ

Заявка збірної України U-21

Воротар: Нещерет ("Динамо"), Трубін ("Шахтар"), Фесюн ("Колос")

Захисник: Вівчаренко ("Динамо"), Сирота ("Динамо"), Таловєров (ЛАСК), Сич ("Кортрейк"), Лях ("Рух"), Брагару ("Чорноморець"), Батагов ("Зоря")

Півзахисник: Бражко ("Зоря"), Желізко ("Валмієра"), Михайленко ("Олександрія"), Назаренко ("Дніпро-1"), Криськів ("Шахтар"), Очеретько ("Шахтар"), Кащук ("Сабах"), Бондаренко ("Шахтар"), Судаков ("Шахтар")

Форвард: Мудрик ("Челсі"), В'юник (ГАК), Сікан ("Шахтар"), Ванат ("Динамо")

Заявка збірної Іспанії U-21

Воротар: Арнау Тенас ("Барселона"), Хулен Агірресабала ("Атлетик"), Лео Роман ("Мальорка")

Захисник: Віктор Гомес ("Брага"), Маріо Гіла ("Лаціо"), Арнау Мартінес ("Жирона"), Хуан Міранда ("Бетіс"), Уго Гільямон ("Валенсія"), Айтор Передес ("Атлетик"), Йон Пачеко ("Реал Сосьєдад"), Ману Санчес ("Осасуна")

Півзахисник: Адріан Бернабе ("Парма"), Антоніо Бланко ("Алавес"), Габрі Вейга ("Сельта"), Алехандро Баена ("Вільярреал"), Аймар Орос ("Осасуна"), Оян Сансет ("Атлетик")

Нападник: Серхіо Гомес ("Манчестер Сіті"), Абель Руїс ("Брага"), Серхіо Камельо ("Райо Вальєкано"), Родріго Санчес ("Бетіс"), Родріго Рікельме ("Жирона"), Андер Барренечеа ("Реал Сосьєдад")

Постер матчу 1/2 фіналу молодіжного Євро-2023 Іспанія - Україна

фото УАФ

Слова тренерів перед матчем

Головний тренер молодіжної збірної України U-21 Руслан Ротань:

фото УАФ

"Мабуть, найбільшою проблемою зараз для команди є відновлення. У нас було на це всього два дні. Це дуже важливий фактор. 

Збірна Іспанії - дуже сильна команда. Ми зустрічалися в групі, але це буде зовсім інша гра. На юнацькому рівні Іспанія перемагала всіх, виграла всі турніри. Ми це добре знаємо, пам'ятаємо про це. Знаємо силу цієї команди.

Ми аналізували першу гру збірної Іспанії. Слід зауважити, що це структурна команда, завжди грає першим номером. Всі суперники вивчають і знають її механізми, але всі суперники страждають від цього. На теоретичних заняттях ми на ці моменти вказали хлопцям, але на полі все вирішує індивідуальна майстерність, настрій і характер. Всі разом і дає результат.

Думаю, іспанці добре нас вивчили. Ми зустрічаємося не вперше, тому добре знаємо один одного. Упевнений, що і наші хлопці, і іспанці будуть віддавати все, щоб зробити цей крок, про який всі мріють".

Головний тренер молодіжної збірної Іспанії Санті Денія:

"Ми не збираємося персонально грати проти Мудрика. Він чудовий футболіст і перебуває у системі гри всієї збірної України. Повинні цінувати роботу його тренера, який має у складі Михайла. Нам потрібно працювати у всіх фазах, нападі, захисті. Щоб вийти до фіналу, потрібно зіграти ідеальний матч. Потрібно підстраховувати одне одного у грі з Мудриком і захищатися як команда".

Півзахисник молодіжної збірної України Олександр Назаренко:

фото УАФ

"Попередній поєдинок проти Іспанії? Так, У мене вийшла хороша гра. Найсильніші сторони Іспанії - сама команда. Вони добре грають в структурі, сильні колективом, тактично підготовлені. Тому для нас це буде важка гра.

Складна ситуація в Україні? У нас мотивація на найвищому рівні, оскільки ми граємо не тільки для себе і наших рідних, а й для всієї країни, для наших захисників, які захищають Україну на полі бою. Тому у нас є ще більше бажання, щоб порадувати їх, викликати посмішку на їхніх обличчях в такий важкий момент".